Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενημερώνουμε και όχι να φιμώνουμε τους εαυτούς μας
troupiwtis

Πέτρος Τρουπιώτης

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενημερώνουμε και όχι να φιμώνουμε τους εαυτούς μας

«Το δις εξαμαρτείν ταυτόν, ουκ ανδρός σοφού» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είχαν δίκιο.

Φαίνεται όμως , πως εμείς οι απόγονοι τους , όπως θέλουμε να περηφανευόμαστε ότι είμαστε, κάνουμε ακριβώς αυτό που λέει το γνωμικό.

 Και αναφέρομαι , σήμερα, στην απόφαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, την ΠΟΕΣΥ, που κήρυξε για Παρασκευή και Σαββάτο, μέρες που θα συζητείται το ασφαλιστικό –φορολογικό νομοσχέδιο στην Βουλή , νέα απεργία. Όπως είχε κάνει και πριν την μεγάλη εβδομάδα , όταν το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή.

  Τι κάνει λοιπόν η ΠΟΕΣΥ. Απλώς αποφασίζει για να τιμωρήσει την κυβέρνηση , να «κρατήσει την μύτη της κλειστή» που λέει και το γνωστό ανέκδοτο μέχρι να σκάσει.
 Γιατί περίπου αυτό είναι το να αποφασίζεις απεργία σε όλα τα μέσα, την ώρα που τα νομοσχέδιο –καρμανιόλα όπως το καταγγέλλεις, θα συζητείται στην Βουλή.

 Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άλλοι, εκπρόσωποι όλων σχεδόν των τάξεων των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων, κινητοποιούνται κατά του νομοσχεδίου, τα μέσα ενημέρωσης , έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδίκτυο θα έχουν  βαρέσει σιωπητήριο. Και μάλιστα με απόφαση των ιδίων των δημοσιογράφων, αγρίως θιγομένων από το νομοσχέδιο.

Κλείσιμο
   Δυστυχώς, η συνδικαλιστή μας ηγεσία, μάλλον κινείται σε εποχές του 70. Ζει σε άλλες καταστάσεις, αγνοεί (ελπίζω να μην αδιαφορεί κιόλας) τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Ενημέρωσης και έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο.
   Αντί να ανοίξει όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, στις φωνές διαμαρτυρίας όλων των κοινωνικών ομάδων, αντί να απαιτήσει από ιδιοκτήτες εφημερίδων , σταθμών αλλά και διαδικτύου , να καλύψουν όλες τις σελίδες και τον ‘αέρα « τους με ενημέρωση για το σημαίνει για ολους αυτό το νομοσχέδιο, αντί να ζητήσει στράτευση όλων των συναδέλφων στον ενημερωτικό αγώνα για το τι συμβαίνει στην χωρά, βάζει λουκέτο στην ενημέρωση για 48 ώρες. Και μάλιστα τις κρίσιμες 48 ώρες.

 Έτσι, οι πολίτες δεν θα μάθουν ούτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο αυτό και πόσο επηρεάζει την ζωή όλων μας, φτωχοποιώντας ολους  , δεν θα μάθει τι λένε οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που αντιδρούν, δεν θα ενημερωθεί για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, δεν θα μάθει ποιοι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζουν στην Βουλή τα μέτρα , αλλά και ποιες  είναι οι απόψεις και οι θέσεις της αντιπολίτευσης.
 Με μια ακατανόητη απόφαση , για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, η ΠΟΕΣΥ , κλείνει τις   στρόφιγγες της ενημέρωσης, και δίνει (ακουσίως πιστεύω) ένα μεγάλο χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, που θα προσπαθήσει να περάσει τα μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερη ενημέρωση των πολιτών.

 Δεν μπορώ, ως πολίτης αλλά και ως δημοσιογράφος, να αντιληφθώ ποια είναι αυτή η συνδικαλιστική λογική της απεργίας για την απεργία.
 Αναρωτιέμαι αν οι συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου μας αντιλαμβάνεται ότι το μολύβι, το μικρόφωνο και το ιντερνέτ είναι 100 φορές πιο ισχυρά όπλα από μια απεργία. Γιατί πώς να το κάνουμε, η ενημέρωση, η φωνή, είναι το όπλο του δημοσιογράφου…
 Συνάδελφοι, ξανασκεφτείτε τις επιπτώσεις των αποφάσεων σας.
 Οι δημοσιογράφοι είμαστε για να ενημερώνουμε και όχι για να «φιμώνουμε τους εαυτούς μας»….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ