Η πατριωτική ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
maria

Μαρί Κατσιουγιάννη - Stridborg

Η πατριωτική ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η διεθνής αναγνώριση, της επιτυχίας της Ελληνικής κυβέρνησης, να τιθασέψει το θεριό της πανδημίας, ήταν μία αυτονόητη κίνηση, κυρίως, από εκείνα τα κράτη που αυτοπροσδιορίζονται ως πολύ περισσότερο «ανεπτυγμένα» από εμάς και που όμως δεν κατάφεραν να αντιδράσουν έγκαιρα στη λαίλαπα του covid19.

Η αναγνώριση βέβαια ήρθε και από την αντιπολίτευση που ψέλλισε πως και αυτή σε μία τέτοια συνθήκη, τα ίδια θα έπραττε και με την ίδια ακριβώς επιστημονική σύνθεση…

Η ιστορία για την Ελλάδα την εποχή της πανδημίας γράφεται ακόμη, καθώς δίνεται μία μάχη με το χρόνο για να περιοριστεί η διασπορά αλλά και να εξοπλιστεί το εθνικό σύστημα υγείας με τα απαραίτητα μέσα.

Το γεγονός, ότι η Ελλάδα κατάφερε να κρατά χαμηλά την καμπύλη της εξάπλωσης της νόσου οφείλεται βασικά σε δύο λόγους:

Μία σοβαρή και στιβαρή ηγεσία όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, διέγνωσε έγκαιρα την απειλή, συνυπολογίζοντας πολλές παραμέτρους (διεθνής εμπειρία, αντοχές ελληνικού συστήματος υγείας κ.α.) και πήρε τα αναγκαία μέτρα που περιελάμβαναν εκτός των άλλων και την εκχώρηση της επιχειρησιακής ευθύνης, κυρίως, σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες και επιστήμονες.

Ο Ελληνικός λαός πειθάρχησε στην προτροπή της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην αναγκαιότητα των έκτακτων μέτρων, διότι αντιλήφθηκε πως αυτά προέρχονταν από ένα Πρωθυπουργό που σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, λειτουργεί με όρους πατριωτισμού - πραγματικού εθνικού συμφέροντος και όχι καιροσκοπισμού.

Βέβαια αυτή η συσπείρωση του Ελληνικού λαού γύρω από τις αποφάσεις του κυβερνήτη Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθαν και σε συνέχεια της δυναμικής αποτροπής του σχεδίου Ερντογάν να εισβάλει στην Ελλάδα με όχημα τους μετανάστες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδειξε κι εκεί, πως έχει το σχέδιο και τη βούληση να προστατεύει τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα με τρόπο αποφασιστικό και χωρίς τους αστερίσκους της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Είναι σαφές πως τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά, όχι μόνο για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά για όλους τους Έλληνες.

Ο covid19 είναι απρόβλεπτος και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει ένα αγώνα δρόμου να κατανοήσει όχι μόνο τη συμπεριφορά του και την εξέλιξή του αλλά και τα αδύναμα σημεία του. Όπως λένε οι ειδικοί, ίσως η καλοκαιρία της Ελλάδας να φέρει μία ύφεση. Ωστόσο αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα είναι για «ανάπαυση» αλλά για ανασύνταξη δυνάμεων και για καλύτερη θωράκιση έναντι της επανεμφάνισης της επιδημίας το φθινόπωρο, αναμένοντας πάντα ένα φάρμακο και ένα εμβόλιο.

Από την άλλη, η σκέψη μας είναι φυσικά και στην οικονομία. Μία αδιανόητη μέχρι χτες κατάσταση, που μόνο σε έργα φαντασίας έβλεπε κανείς, έγινε βίαιη καθημερινότητα ανατρέποντας κάθε επιχειρηματικό σχεδιασμό και εμπορική και πρωτίστως τουριστική δραστηριότητα.

Τα πρώτα μέτρα οικονομικής στήριξης αποδεικνύουν την αταλάντευτη πολιτική βούληση (και την πρωτοπορία σε ευρωπαϊκό επίπεδο) του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει την αγορά και να μην αφήσει όσους πλήττονται άμεσα, να νιώσουν μόνοι και αβοήθητοι.

Και σε αυτό το επίπεδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδειξε το ηγετικό του DNA. Δεν υπέκυψε στο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης «δώστα όλα τώρα», αλλά με προσεκτικές κινήσεις προσπάθησε να κρατήσει δυνάμεις αλλά και να σχεδιάσει πλάνο ανάταξης, δεδομένης της αχαρτογράφητης συμπεριφοράς του φαινομένου.

Η Ελλάδα δεν έχει να παλέψει μόνο με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας. Έχει και τον κακό γείτονα που αυτούς τους μήνες έδειξε ξεκάθαρα ποια σχέση γειτονίας επιθυμεί.
Εμείς ως λαός πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να πειθαρχήσουμε και να αποδείξουμε πως ενωμένοι και με σχέδιο μπορούμε να τα καταφέρουμε και πως μπορούμε να γίνουμε ένα διεθνές πρότυπο συμπεριφοράς και επιβίωσης.

Και όσο καιρό είμαστε σε «περιορισμό», να είμαστε ήσυχοι πως αυτός ο Πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση και αυτό το επιστημονικό δυναμικό θα μας προστατέψουν με πατριωτισμό από κάθε απειλή, ορατή και αόρατη. Το απέδειξαν.

*Η Μαρί  Κατσιουγιάννη - Stridborg είναι Οδοντίατρος DDS – MBA και υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ