Γιώργος: Ο άσωτος υιός...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Γιώργος: Ο άσωτος υιός...

Στην πασίγνωστη παραβολή ο πατέρας δέχεται πίσω τον άσωτο γιο, ο οποίος είχε φύγει από την οικογενειακή εστία κατασπαταλώντας το μερίδιο που του αναλογούσε από την κληρονομιά, και σφάζει για αυτόν τον μόσχο τον σιτευτό. Γεγονός ( η αποδοχή της επιστροφής, όχι ο μόσχος ο σιτευτός) που προκάλεσε τη δυσφορία του πιστού αδελφού

Το νόημα της πραβολής είναι πως ο Θεός πάντα συγχωρεί. Αρκεί, βέβαια, κανείς να νιώθει ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη και να το κάνει. Όπως και έκανε στην παραβολή ο άσωτος υιός. Με γενναιότητα. Ο Θεός συγχωρεί, ο Βαγγέλης; Θα το μάθουμε την Κυριακή, οπότε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί για το θέμα στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος.

Βέβαια, μέχρι τότε μένει να διευκρινιστούν μερικά πράγματα. Πρώτον,δεν υπάρχει αντιπαράθεση Βαγγέλη- Γιώργου. Τελείωσε το 2007. Έκτοτε κάθε φορά που του ζητήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκεί. Ο Γιώργος ήταν εκείνος που επέλεξε να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, δαιμονοποιώντας τον διάδοχό του με την κατηγορία της υπονόμευσης. 

Οπότε, δεύτερον,σύμφωνα με την χριστιανική ηθική, αλλά και την πολιτική, ο Γιώργος φείλει μία συγνώμη. Επί της πολιτικής ηθικής θα είναι και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή. Κανείς δεν λέει σε κανέναν ότι δεν έχει δικαίωμα στο λάθος. Αλλά έχει και το δικαίωμα, να του ζητά να το αναγνωρίσει. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε μισό βήμα. Όχι με όσα είπε, αλλά με όσα δεν είπε. Απέφυγε, πχ, να μιλήσει για υπονόμευση. Οφείλει, όμως, στην παράταξη που τον έκανε πρωθυπουργό κάτι παραπάνω. Το αν θα το κάνει είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Πολιτικά, συμμαχώντας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Γιώργος έχει ήδη αναγνωρίσει και το λάθος και την ήττα του. Γιατί, τρίτον, απέτυχε να βάλει το ΚΙΔΗΣΟ στη Βουλή, απέτυχε και στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κλείσιμο
Αυτά είναι γεγονότα. Ο λόγος, λοιπόν, ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ