Οι ήρωες των Χριστουγέννων και τα καμώματα τους
foivi-paraskeya_blog

Φοίβη Παρασκευά

Οι ήρωες των Χριστουγέννων και τα καμώματα τους

Χριστούγεννα και φέτος. Θα τα περάσουμε μάλλον ήσυχα και με ιδιαίτερη προσοχή, αφού έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον εμβολιασμό. Θα τα ζήσουμε οικογενειακά με επιτρεπόμενο αριθμό μελών τα εννιά σε κάθε οικογένεια. Θα τα περάσουμε τα παιδιά ως ενήλικές και οι ενήλικές σαν παιδιά.

Η χαρά και η ελπίδα περιμένουν έξω από την πόρτα του καθενός, μαζί με τους ήρωες των παιδικών χρόνων που άλλαξαν την ζωή μας και πυροδότησαν την φαντασία μας για πάντα.

Εξάρχων πρωταγωνιστής ο `Αγιος – Βασίλης, αυτός που κοιτάει και μετράει τις πράξεις μας, κάνοντας έναν απολογισμό του χρόνου που πέρασε ή εκείνου που θα’ρθει.

¨Ολοι τον περιμένουμε να μπει από την καμινάδα φορτωμένος με δώρα. `Αλλοι πρωταγωνιστές οι καλικάντζαροι με τα σκουφιά που παραμονεύουνε να φάνε τα γλυκά, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες…
Ας δούμε ‘όμως ποιοι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές για φέτος τουλάχιστον.

Κλείσιμο
Στην Νέα Τάξη Πραγμάτων που ζούμε. Τουλάχιστον μέχρι το Νέο `Ετος της ουσιαστικής μας σωτηρίας. Είναι και οι άγγελοι, τα άυλα αυτά όντα που μας προστατεύουν και προσεύχονται για εμάς, αφού ο κάθε άνθρωπος από την γέννησή του και μετά έχει τον δικό του άγγελο. Είναι αυτοί που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα και δίκαια στην καθημερινότητά μας.

Είναι οι σοφοί, που μας προστατεύουν ως πνευματικοί καθοδηγητές της ύπαρξής μας.

Αυτοί που θα μας υποδείξουν με κάθε τρόπο τι είναι σωστό, δίκαιο, τίμιο και ηθικό.

Στην Παγκόσμια Θεία Οικονομία, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εκείνοι που σκέφτονται τον κόσμο ως σύνολο, ως ολότητα, ως σύμπαν.

Το σύμπαν απ’ότι φαίνεται είναι και δίκαιο και σωστό. Η βοήθεια και η χρησιμότητα προς τον συνάνθρωπο, υπάρχει, είναι εκεί για όλους μικρούς, μεγάλους, καλούς και κακούς.

Η παραγωγή του εμβολίου είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί για τον άνθρωπο. Κάποιοι εκεί έξω θυσίασαν χρόνο και σκέψη κάνοντας έρευνα και τελικά σώζοντας την ανθρωπότητα από βέβαιο θάνατο. Προσοχή όμως. Η Οδύσσεια μας δεν τελείωσε ακόμα, για αυτό ας μην επαναπαυόμαστε έτσι εύκολα. Το φως στο τούνελ που υπάρχει, προϋποθέτει υπευθυνότητα από κάθε άνθρωπο. Κι αυτό γιατί ακόμα μένει να παρακολουθήσουμε την συμπεριφορά και τη πορεία ενός ιού που μεταλλάσσεται, αλλάζοντας μορφή και ενέργεια.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πως ακόμα μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο, μία ακόμα ευκαιρία να ζήσουμε όπως πριν. Δηλαδή με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Γιατροί και νοσηλευτές έχασαν την ζωή τους με περισσή αυτοθυσία για να σώσουν τον άνθρωπο. Ας το ξέρουμε καλά αυτό. Τους χρωστάμε πολλά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες διαχρονικά.

Ας επικαλεστούμε λοιπόν τους δίκαιους αγγέλους και αγίους που είναι οι υπερήρωες της ζωής και ας προσέξουμε ακόμα λίγο με υπομονή, την πορεία τόσο του εαυτού μας όσο και των άλλων. Πολλά από αυτά που είχαμε ως δεδομένα κλονίστηκαν άδικα. `Όχι όμως τώρα.

Μετά από την αγωνία για τους δικούς μας θα έρθει και η κάθαρση. Κάποιο φρόντισαν για αυτό. Για αυτόν τον λόγο ας μην τους απογοητεύσουμε.
Γ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα