Το ρούχο
foivi-paraskeya_blog

Φοίβη Παρασκευά

Το ρούχο

Το ντύσιμο δηλώνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητά μας.  Δίνει επίσης πολλές πληροφορίες για το ποιοι είμαστε. Στις πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας δίνει το στίγμα του για την ψυχολογία, την διάθεση, τον εσωτερικό μας κόσμο. Βέβαια είναι διαφορετική η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτόν μας και άλλη η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω. Αυτό είναι θέμα οπτικής. Πολλές φορές εμείς μπορεί να αισθανόμαστε άνετα και όμορφα αλλά αυτός που μας βλέπει, να μας κρίνει διαφορετικά.

Τρανό παράδειγμα ο μύθος του αυτοκράτορα που ήταν γυμνός αλλά οι κόλακες του έλεγαν τι ωραία ρούχα που φοράει…!

Στην αγορά συναντάμε ρούχα που συχνά δεν αξίζουν την τιμή τους και αυτό αφορά κυρίως τις μάρκες. Η σχέση τιμής – ποιότητας πρέπει να είναι λογική καθώς και εφικτή για λόγους τόσο οικονομίας όσο και αισθητικής. `Ένα ρούχο μπορεί να είναι ακριβό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ανθεκτικό ή διαχρονικό. Το ωραίο ντύσιμο κάνει συνήθως μεγάλη αίσθηση  και εντύπωση. Αλλά είναι άνετο και βολικό? Είναι απλό και όμορφο? Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Πρέπει να φοράμε εμείς το ρούχο και όχι να μας φοράει αυτό. Εδώ παίζει ρόλο και η αυτογνωσία. Μας πάει? `Η είμαστε σαν αστροναύτες στο διάστημα?

Στον συναρπαστικό κατά τα άλλα χώρο της μόδας, τα μοντέλα εκτός από το ότι είναι τα περισσότερα υπερβολικά αδύνατα, φορούν ρούχα εξωπραγματικά δηλαδή εκτός τόπου και χρόνου, ενώ μοιάζουν με ανθρώπους που μόλις πάτησαν στο διάστημα. 

Εμείς οι κοινοί θνητοί μπορούμε να ντυθούμε με αυτόν τον τρόπο? Πρέπει κανείς να έχει αίσθηση  των περιστάσεων όσο και στοιχειώδη αυτογνωσία. Η αυτογνωσία  βέβαια είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο. 

Κλείσιμο
Στην ζωή καλούμαστε να παίξουμε ρόλους. Και σε αυτούς η ηλικία παίζει τεράστιο ρόλο. Δεν μπορούμε δηλαδή να είμαστε γιαγιάδες και να ντυνόμαστε εφηβικά. Αυτό κάτι δείχνει για την αυτογνωσία και την εντύπωση τους εαυτού. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα. 

 Δυστυχώς σε αυτήν την ζωή όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε…

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά και ‘καταδικάζουμε’ πολύ εύκολα τον άλλον. 

Για μένα προσωπικά η ομορφιά στο ντύσιμο είναι η κομψότητα και η απλότητα. `Όπως και στο βάψιμο. Μετά από κάποια ηλικία, οι γυναίκες που βάφονται υπερβολικά χαλάνε τα χαρακτηριστικά τους γιατία χάνουμε την αίσθηση της πραγματικότητας. `Όπως και τα μοντέλα. 

Οι διαφορετικές ηλικίες και φάσεις που περνά ο άνθρωπος έχουν τον λόγο τους για να υπάρχουν. Πάνω από όλα παίζει ρόλο η λογική και η αυτογνωσία που αναπτύσσουμε στην πορεία. Οι ακραίες καταστάσεις βέβαια που βιώνουμε, δημιουργούν και την ανάλογη ανισορροπία τόσο στο μυαλό όσο και στο ντύσιμο που αντανακλά σε όλους τους όλους όσους βρίσκονται κοντά και πλάι μας. 

Καθένας έχει τον τύπο του… αλλά και λίγη αυτογνωσία παραπάνω και λίγη αίσθηση των περιστάσεων δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ