pafilas_dimitris

Για στύψιμο... με νέα σελίδα, χωρίς γραβάτα

Δημήτρης Παφίλας

Ας μην μιλήσουμε για το τι υποστήριζε η κυβέρνηση, και τι πραγματοποίησε τελικά.

Τόσο για το χρέος όσο και το QE – το οποίο για να δοθεί  χρειάζεται έκθεση βιωσιμότητας. Για να αγοραστούν ομόλογα χρειάζεται επίσης να συμφωνούν οι μέτοχοι, δηλαδή τα 27 κράτη- μέλη.

 Τις τελευταίες ημέρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε ρεζίλεψε δυο φόρες τον Έλληνα πρωθυπουργό. 
( σ.σ Όσο κι αν παραμένει έγκλειστος του Μαξίμου είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός).  

Η απρεπής αυτή συμπεριφορά αυτή έρχεται μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων και όλοι καταλαβαίνουν γιατί. 

Τα ίδια είχαν επαναληφθεί και εναντίον του Α. Σαμαρά το 2014. Σαν στυμμένη λεμονόκουπα θα του συμπεριφερθούν, όπως σωστά είχαν προβλέψει αρκετοί. Αλλά, ακόμα η “βρώμικη” δουλειά δεν έχει τελειώσει. Τα οικονομικά assets της Ελλάδος θα συνεχίσουν να πωλούνται φθηνά με εξαίρεση τα μεγάλα δίκτυα, όπως λ.χ η Εθνική Ασφαλιστική.

  Και είναι απαραίτητο κάποια πράγματα αξίας να πληρώνονται ακριβά. Έπονται, όμως, οι πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις των “κόκκινων” δανείων. Μέσα αυτό το περιβάλλον κι ενώ οι ξένοι θα “αρπάζουν” περιουσιακά στοιχεία, η κυβέρνηση  και ο πρωθυπουργός μιλά για “αλλαγή σελίδας”, για “καθαρό διάδρομο”, κτλ. Με την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, η ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει. Αυτή η υπερφορολόγηση θα είναι απλώς μια αναδιανομή της κυβέρνησης για να μοιράζονται επιδόματα. Θέλετε να αναφερθούμε και για την αναπτυξιακή  τράπεζα που ορέγεται επί 2 χρόνια ένας από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς ; Τα αναπτυξιακά κεφάλαια ήταν εκεί και πριν την συμφωνία και λεγόταν Πακέτο Γιούνκερ, ύψους 30 δισ. ευρώ.

Άρα δεν χρειαζόμαστε μηχανισμό και διορισμένους (τράπεζα ) για να μοιράζουν κάποιοι τα χρήματα, αλλά επιχειρήσεις που να διεκδικούν ανταγωνιστικά την  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Εξάλλου, το πλαίσιο της συμφωνίας είναι ανέφικτο : τα  υψηλά πλεονάσματα του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα για 5 χρόνια, ακόμη κι αν βγάζουμε πετρέλαιο, όπως μαρτυρούν άνθρωποι της αγοράς- και όχι επικοινωνιακοί τζιτζιφιόγκοι.     

Αν πάμε καλά, όπως προβλέπει η ασφυκτική συμφωνία θα  προχωρήσουν σε μια αόριστη- μέχρι τώρα-διευθέτηση χρέους το 2018. Αν δεν πάμε καλά θα χρειαστεί νέα διάσωση, την οποία όπως ο Σοϊμπλε ευελπιστεί πως θα είναι το τελευταίο Μνημόνιο και δεν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους. Αν υποθέσουμε ότι, η σημερινή Κυβέρνηση τα καταφέρει τελικά στις ιδιωτικοποιήσεις -μεταρρυθμίσεις, τότε ο Σοιμπλε ή και ο κάθε Σοϊμπλε θα στραφεί προς τους Γερμανούς Βουλευτές :  Τους πήραμε τα αεροδρόμια, τους πήραμε το λιμάνι, τους πήραμε την ΔΕΗ κτλ. Ας δώσουμε στους Έλληνες τώρα το χρέος. Τότε και μόνο τότε υπάρχει μια πιθανότητα να δοθεί το χρέος. Συνεπώς, η νέα σελίδα του πρωθυπουργού θα γραφτεί δίχως αυτόν, διότι δεν υπάρχουν στο DNA του, οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Άλλωστε, δεν φόρεσε γραβάτα, αλλά ένα κατάλευκο πουκάμισο, όπως του συνέστησαν οι σκηνοθέτες. 

Υ. Γ Όσο για τις αντιδράσεις Πολάκη- Καμμένου μετά την  συμφωνία - αν ο Τσίπρας τους διατηρεί για να ικανοποιεί τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους – τότε θα λουστεί την αηδία του κόσμου για τους δυο. Έναν πατούχα κρητικό κι έναν μεσάζοντα του Ιβαν που συνήθιζε να γιαουρτώνεται στα νησιά... Και τώρα πριβέ στο Πόρτο ΎΔΡΑ.                                                                                                                     

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Όχι στην εργασία, με ένα επιδομα.

Η απάθεια του προλεταριατου , τών πολιτών που είναι εκτός των κομματικών στρατων, άρα και εκτός δημόσιου κορβανα, είναι ανεκδιήγητος. Από εκεί προσπαθεί η κυβέρνηση να αντλήσει και την τελευταία ικμαδα ρευστότητας, να συντηρησει να θρέψει τους ατελειωτους κομματικους στράτούς. Μια άνευ προηγουμένου μεταφορά πλούτου, από τον ιδιωτικο τομεα, στο στρατο κατοχής. Στο δημοσιουπαλληλικο καταστιμενο, στους πληρωμένους ψηφόφορους. Τους οποιους χρεωσε με αντισυνταγματικους νόμους, με φασιστική φορολογιση, που ενώ δεν υπήρχαν έσοδα, οι Σταλινικοι,επέβαλαν ασύλληπτες επιβαρύνσεις στους πολίτες. Με την μόνη παραδεκτη διαμαρτυρια, να κατέβουν στους δρόμους, όπως επιτάσσει η ιδεοληψία τους. Αλλά και αυτό να γίνει, ήμαστε χαμενοι από χέρι. Γιατί κατά το δημοψηφησμα ήμαστε μόνο 38 % , των εκλογεων. Είναι μειοψηφία .Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να υπομενουν τα φασιστικα κτυπήματα του πελατειακου φασισμού. Της δικτακτοριας του κοινοβουλίου. Πού έχει καταλάβει την θέλήση των μαζών. Να μην εργάζεται και να περνει επιδομα. Επισεις δεν προβάλλεται η άποψη ότι ο μόνος που ευθύνεται για τον ευτελισμο της χώρας, είναι τα κομματα της Βουλής και μόνο αυτά.

Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 875 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 504 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 700 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 819 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!

Γιατί ο σχολιαστής "Νίκος" είναι τόσο επιτυχημένο

Σχεδόν καθημερινά, ένας σχολιαστής με το ψευδώνυμο 'Νίκος" αναρτά ένα πανομοιότυπο σχόλιο το οποίο στην ουσία ενημερώνει για το πόσες ημέρες έχει συμπληρώσει στην εξουσία η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανεξάρτητων Ελλήνων και πόσες ημέρες της απομένουν μέχρι να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό εάν οι αμέσως προσεχείς εθνικές εκλογές διεξαχθούν στις 4 Νοεμβρίου 2018, στις 19 Μαίου 2019 ή στις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην πράξη, καταδεικνύει ότι έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν 29 μήνες στην εξουσία, ενώ απομένουν αντίστοιχα 16,5 μήνες, 23 μήνες ή 27 μήνες... Η μεγάλη επιτυχία του συνίσταται στο ότι ανυψώνει το ηθικό των αντιπάλων και καταρρακώνει το ηθικό των υποστηρικτών, της συγκυβέρνησης αποδεικνύοντας με αδιάσειστα αριθμητικά στοιχεία ότι ο χρόνος τρέχει εις βάρος της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία