danikas_dimitris

Χαμένοι στη μετάφραση του Severna Makedonija

Δημήτρης ΔανίκαςΜεγάλα παιδιά είμαστε. Επομένως να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και να μην κρυβόμαστε πίσω από τα πανταλόνια της Μέρκελ και τα σώβρακα του Ντόναλντ Τραμπ. Να τα λέμε σταράτα

Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη έχει να κάνει με αμοιβαίους συμβιβασμούς και με τη σύνθετη ονομασία με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Μακεδονία»

Οποιος δεν θέλει αυτή τη λύση τότε επειγόντως πρέπει να προκρίνει την δεύτερη και τελευταία. Να μπουκάρουμε με τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων. Να τους πάρουμε φαλάγγι. Να τα γκρεμίσουμε όλα. Να τους ταπεινώσουμα. Και φυσικά να τους αναγκάσουμε με το όπλο στον κρόταφο, να υπογράψουν τα πάντα. Ο, τι εμείς γουστάρουμε. Ας πούμε ονομάζουμε το κρατίδιο «Σλαβομακεδονιστάν»

Αλλωστε το 40% των δύο εκατομμυρίων κατοίκων είναι πάμπτωχοι. Το έτερο 40% φλερτάρει με την επικίνδυνη ζώνη της απόλυτης φτώχειας. Και το υπόλοιπο κούτσα κούτσα βγαίνει. Μια χαψιά είναι όλοι μαζί!

Ασε το άλλο. Ο μέσος μισθός με το ζόρι καταλήγει στα τριακόσια ευρώ. Και πολλά λέω. Ασε που με καθρεφτάκια, μπιχλιμπίδια και άλλα τέτοια μπορούμε να τους κατακτήσουμε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Οπως έκαναν Αγγλογαλλοβελγολλανδοί με τους ιθαγενείς στην Αφρική. Με το ταμ ταμ θα το κάνουμε το μπαμ!

Αυτή είναι μια καθαρή λύση. Γι αυτό υποκλίνομαι σε όλους εκείνους που οριζοντίως και καθέτως δεν συζητούν την παραχώρηση του προσδιορισμού «Μακεδονία». Ανεξάρτητα αν συμμερίζομαι την άποψή τους. Γι αυτό συγχαίρω τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Ο οποίος, πολύ σωστά, είπε το αυτονόητο. Οτι δηλαδή αν μια χώρα ονομάζεται «Μακεδονία» τότε οι πολίτες αυτής της χώρας αυτομάτως και αυτοδικαίως αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους θα είναι η «Μακεδονική». Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Τανζανική;

Ολοι οι άλλοι που διαφωνούν με την συμφωνία, επειδή, λένε, ότι ο Τσίπρας έκανε πολλές παραχωρήσεις, ε αυτοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους. Πίσω από την ψηφοθηρία, τα ψηφουλάκια και την κομματική πελατεία

Και όλοι αυτοί που επίσης ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα και η πρεμούρα είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των Σκοπιανών και καθόλου δικά μας. Επομένως εκείνοι έπρεπε και πρέπει να τα δώσουν όλα. Ολοι αυτοί πλανώνται πλάνη μεγιστοτεράστια και επικίνδυνη.

Δηλαδή όλοι αυτοί που δεν θέλουν συμφωνία με το σκεπτικό «άσε και βλέπουμε» γνωρίζουν άριστα ότι παίζουν με το μέλλον της πατρίδας

Πρώτο, επειδή οι Σκοπιανοί θα καταφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης

Δεύτερη επειδή για μια ακόμα φορά θα δικαιωθούν. Και φυσικά η Ελλάδα θα την πληρώσει

Και τρίτο, το χειρότερο, με την δικαίωσή τους ανά χείρας θα απαιτήσουν και θα κερδίσουν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθών την αναγνώρισή τους, με τον αυτοπροσδιορισμό «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Με τα αγάλματά τους. Με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την «μαγκιά» τους. Με όλες τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις στο Σύνταγμά τους. Με ενισχυμένο το μέτωπο της ακροδεξιάς τους. Με τους δρόμους ορθάνοικτους στην επέλαση των Τούρκων «αδελφών» τους. Και φυσικά με όλες τις χώρες του πλανήτη με την μεριά τους

Οσο για εμάς «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια». Μια τέτοια παθητική στάση. Μια στάση «άσε και βλέπουμε» είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί τα επόμενα χρόνια. Οσοι χάνονται στη μετάφραση θα χάσουν, στο μέλλον, και τα αβγά και τα πασχάλια. Ολα εδώ πληρώνονται. Και θα ναι ντάλα μεσημέρι!

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Ναι...

Αν αυτή είναι η λύση αυτήν και προκρίνω. Την άνευ όρων παράδοσή μου εγώ δεν την υπέγραψα και δεν την υπογράφω ποτέ. Μέχρι τελευταίας ρανίδας, θα μάχομαι τους εχθρούς του μέλλοντός μου, και θα κυνηγάω τους εθνομηδενιστές όσο μπορώ. Εγώ το κάνω απο ιδανικά, εσύ προδίδεις για καλύτερα οικονομικά, Δανίκα....πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.

Υποκειμενικότητα

Ολα αυτά είναι υποκειμενικές κρίσεις. Εγώ πχ θεωρώ εθνομηδενιστές τους αγράμματους που, με την μη λύση του προβλήματος που υποστηρίζουν, διαιωνίζεται το σκέτο Μακεδονία και αναγνωρίζεται πια ολοκληρωτικά. Χίλιες φορές καλύτερα, προφανώς, το Βόρεια Μακεδονία και η συνεργασία. Εθνομηδενιστές είναι όσοι δεν θέλουν λύση (δηλ. θελουν επομένως να επικρατήσει ολοκληρωτικά σε λίγο το σκέτο Μακεδονία για την πΓΔΜ) και όσοι θρέφουν το μίσος. Οι κλασικοί μας σοφοί δίδαξαν το διάλογο, την σημασία της αλήθειας (Σλαβόφωνοι υπαρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονιας για πάνω από 1500 χρόνια), τον ορθό λόγο. Δεν τηλεμεταφερθήκαμε αυτόματα από το 330πΧ στο 2018, μεσολάβησαν και πάρα πολλοί αιώνες, όπου πέρασαν Ρωμαιοι, Σλάβοι, Αλβανοί, κλπ., και βέβαια και μεγάλη ανάμιξη πληθυσμών, αφού όλοι οι σλαβόφωνοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και παρά πολλοί και από τους Αλβανούς.

Cris

Κ. Δανίκα το εξάντλησες το θέμα και σε καταλάβαμε. Ε, ρε και να ήτανε η πατρίδα μας καμιά κομμουνιστική χώρα. Τι πορείες θα κάνατε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τι κλάμα θα ρίχνατε οι αριστεράντζες, τι πορείες η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Μηταφίδης, Φίλης κλπ. Θα αγωνιζόσταν για τα ιερά και τα όσια του κράτους στις διεκδικήσεις των φασιστών και των αποικιοκρατών. Τώρα "χεστήκατε" για τη Μακεδονία, γιατί ήταν όνειρο των παππούδων σας και έγινε πράξη και επειδή είναι Ελλάδα. Τώρα μπορείς να ασχοληθείς με τους καημένους Τσάμηδες και την σκλαβωμένη Τσαμουριά(Ήπειρο). Στη συνέχεια μπορείς να ασχοληθείς με τους σκλαβωμένους μουσουλμάνους της Θράκης, που είναι Τούρκοι και πρέπει να αυτοπροσδιορίζονται, όπως είπε ο αστέρας σύντροφος Τσίπρας. Ενδιάμεσα πιάσε με την ευρυμάθειά σου και τα οικονομικά, γιατί παρατείναμε τη χρεοκοπεία κατά 10 χρόνια, όπως είπε και το αριστερό asset σας Βαρουφάκης. Μην πιάσεις όμως το Μουντιάλ, γιατί για το θέμα έχουν ευαισθησίες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λόγω Ρωσίας.

Γιάννης

Δα-νίκα,δεν ζητάς από τον Καρα-νίκα,(Σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα),να σε προσλάβει συνεργάτη του,για να λύσετε με παρόμοιο τρόπο και το Κυπριακό;!

Γιώργος

Υπάρχει η Βόρειος Ελλάδα και η Νότιος Ελλάδα. Όμως και τα δύο ανήκουν σ' ένα Έθνος. Στο Ελληνικό Έθνος. Το Βόρειος Μακεδονία και το Νότιος Μακεδονία σε τι Eθνη ανήκουν λοιπόν; Σε ένα Έθνος ;;; Δεν ανήκουν σε δύο διαφορετικές Εθνότητες ;;; Γιατί πήγαν λοιπόν αυτοί οι προδότες και υπέγραψαν περί Βορείου Μακεδονίας και περί Νοτίου Μακεδονίας χωρίς να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την διευκρίνηση ότι η Βόρειος Μακεδονία δεν έχει καμιά σχέση με την Νότιο την Ελληνική γιατί η Βόρειος έχει κατοίκους άλλης γλώσσας; Ιστορίας και Εθνικότητας, είναι Σλαβόφωνη και ως εκ' τούτου θάπρεπε (με χίλια ζόρια κι' αυτό) να αποκαλείται ΜΟΝΟ Σλαβομακεδονία ;;;. Γιατί επιτρέπουν να συγχέεται ασαφώς η εντελώς διαφορετική υπόσταση αυτών των δύο, έτσι ώστε η Βόρειος η Σλαβική να απαιτεί δικαιώματα, διευκολύνσεις και άλλα ύποπτα εις βάρος της Νότιας της Ελληνικής, που ούτε Σλαβόφωνη είναι και ούτε ο λαός της έχει κάποια σχέση με τον άλλον; Γιατί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ γι' αυτό!. Είναι καθάρματα!. Παραδίδουν διαχείριση δικαιωμάτων, και κεκτημένα (λόγω μιας εύλογης κυριαρχίας ενός Έθνους) της χώρας τους δηλαδή σε μιαν άλλη, που με το έτσι θέλω κλέβει την ονομασία ληστρικά, Μαφιόζικα, και με προφανείς ύποπτες βλέψεις. Γιατί προδίδουν εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων χωρών που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή (όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει) για το τι είναι Ελλάδα, ποια ήταν, και τι θέλει και χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς. Γιατί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, και οι συμπλέοντες μ' αυτούς είναι το ίδιο, καθώς και τα παπαγαλάκια τους και τα φερέφωνα τους. Τέτοιου είδους προδοσία είναι έγκλημα διαρκές και ΔΕΝ παραγράφεται. Κανένας νόμος δεν θα το αφήσει ατιμώρητο, και κανένας δεν θα το κουκουλώσει. Όποιος επίσης το βουλώνει και σιωπηρά κάνει την πάπια, ευνοεί την προδοσία και το ξεπούλημα. Και όταν έρθει η ώρα ΟΛΟΙ όσοι συνετέλεσαν σε τέτοιο έγκλημα θα τιμωρηθούν. ΟΣΑ χρόνια κι' αν περάσουν!. Όπως δεν ξεχάστηκαν καταστροφές όπως αυτή της Μικράς Ασίας και της Κύπρου ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ. Και για να μην φτάσουμε στο σημείο να θυμόμαστε καταστροφές πολλών δεκαετιών πίσω, πρέπει ν' αναιρεθεί η συμφωνία ΤΩΡΑ!.-

νηρέας

Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα .Που έδιωξε τους βάρβαρους και ελεύθερη είσαι τώρα . Ήσουν και θα είσαι ελληνική ελλήνων το καμάρι ........?! Tην τύφλα και την στραβάρα μας ... Υπογραφή πίκρα και δηλητήριο .

ac

Κόψτε φάτσα (πόζα) και βγάλτε συμπέρασμα!!Χαμένος στο σκοτεινό λαβύρινθο του μπολσεβικισμού. Καληνύχτα!!

Evangelos boulieris

Pali den allazei tipote....eutixeis eime pou den allazeis ...all eise kai Malakas....ma Toso malakas......

Αντωνης

Κε Δανικα ενοχλείς γιατί λες τα πράγματα με το όνομα τους και η αλήθεια πονάει.Ολοι θα θέλαμε να μην υπάρχει καθόλου το όνομα Μακεδονία στη συμφωνία με τα σκοπιά ,αλλα δεν γίνεται ,γι αυτο και ΚΑΜΜΙΑ χώρα δεν βγήκε να πει <Έλληνες έχετε όλο το δίκαιο>.Εδω Παντως ότι εκδήλωση και να γίνει,πολιτική,καλλιτεχνική,αθλητική,κτλ κανένα κανάλι δεν λέει η εφημερίδα δεν γράφει ,Σκοπιά η FYROM ,αλλα σκέτο Μακεδονία.Νεα Υορκη

Γιώργος

Ποια χώρα βγήκε ποτέ να πει "Έλληνες έχετε όλο το δίκαιο";;; Να μου θυμίσεις πια χώρα βγήκε ποτέ ΕΠΙΣΗΜΑ να πει αυτό το πράγμα!. "Κανένα κανάλι" - Μα για ποιο σούργελο μιλάς συγκεκριμένα;;; και "καμιά εφημερίδα" - απ' αυτές του συστήματος που διαβάζεις εσύ, η τις διαβάζεις όλες και το διαπίστωσες; Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες, δεν το κερδίσαμε επειδή ήρθε κάποια "Αγια" χώρα να σταθεί δίπλα μας. Κατά καιρούς, σύμπτωση συμφερόντων υπήρξε και τίποτε άλλο. Φιλέλληνες υπήρξαν ΝΑΙ, αλλά συντεταγμένες χώρες που στάθηκαν δίπλα μας ποτέ. ΟΛΟΙ κοιτάνε το συμφέρον τους εκτός από μας !!!. Και άλλοι απλά αδιαφορούν....Όπως αδιαφορείς κι' εσύ, και αυτή η αλήθεια πονάει άλλους εκτός από σένα, που συνεχίζεις ακάθεκτος την αδιαφορία σου παραδειγματίζοντας....με την στάση άλλων χωρών. Αν ο Δανίκας και αν εσύ είσαστε "μια αλήθεια", τότε αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια που πονάει. Μέσα στις προτεραιότητες είναι και να ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, κάτι που εσείς οι πραγματιστές του "έτσι είναι τα πράγματα τι να κάνουμε" δεν ασχολείστε καν!.

Αντωνης

Πάλι καλά που δεν με είπες και προδότη,γιατί στη Ελλάδα με όποιον διαφωνούμε δεν λέμε ειναι λάθος,ειναι άχρηστος,ανίκανος ακόμη και βλάκας αλλα αμέσως λέμε αμέσως ειναι προδότης.Το 1993 οταν ο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει ότι εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμμία σχεσει με μέγα Αλέξανδρο κτλ,και είχαν συμφωνήσει με τον Κ.Μητσοτακη στο Σλαβομακεδονία,τοτε εγώ μαζί με χιλιάδες ομογενείς τρέχαμε με σημαίες ,πανό και κτλ και λέγαμε οχι στη συμφωνία και βρίζαμε τον Μητσοτακη,τωρα βλέπω ότι ήμουν λάθος.Το μεγάλο μας πρόβλημα ειναι οι Τούρκοι που μας προκαλούν και μας προσβάλουν καθε ημέρα ,και εμείς ψυχραιμία-ψυχραιμία,γιατί ειναι στρατιωτικά πιο ισχυροί απο εμάς.Οι Σκοπιανοί ότι όνομα κι θέλουν να λέγονται ποτε δεν θα τολμήσουν κάτι εναντίον μας.

Γιώργος

Εντάξει. Δεν έχω καμιά πρόθεση να σε αποκαλέσω εσένα προδότη. Ούτε καν να σε προσβάλλω. Όμως ορισμένα πράγματα που γίνονται, είναι τόσο εξωφρενικά, που οτιδήποτε που φαίνεται να συνηγορεί ενοχοποιείται έστω....απ' το θυμικό. Η λέξη Μακεδονία κουβαλάει ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ας μην ανατρέξουμε σε ιστορικά γεγονότα. Και δικαίως ο κόσμος αγανακτεί!. Γιατί χωμένες στα χαρτιά και στα κρυφά νοήματα (εκτός απ' τα φανερά), κρύβονται βλέψεις οι οποίες βλέψεις στο μέλλον η στο εγγύς παρόν μπορούν κάλλιστα να μεταβληθούν σε απειλές. Ο Τάσος ο Παπαδόπουλος στην Κύπρο, κάτι τέτοια τα κατάλαβε εγκαίρως κάποτε. Και είχε το μεγάλο θάρρος να πάρει την απόφαση που πήρε. Εδώ το εξοργιστικό είναι πως απ' αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να καταλάβουν, δεν καταλαβαίνει κανείς! Η καταλαβαίνει και κάνει την πάπια. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Αν σε στενοχώρησα πάντως λυπάμαι.

Αντωνης

Ακούγεσε σοβαρός άνθρωπος και μπορεί κανεις να κάνει μια συζήτηση σεβόμενος την άποψη που εχει αυτός.Δεν συμφωνήσαμε με το Σλαβομακεδονία και μετά τον Γκλιγκόροφ ,ήλθαν άλλοι χειρότεροι γέμισαν τις πλατείες τους με αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου ,τα αεροδρόμια και τους δρόμους τους ονόμασαν με το ίδιο όνομα και τα παιδιά τους στα σχολεία διδακτικαν ότι ειναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τωρα τρέχουμε.Γι αυτο γνώμη μου ειναι ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε συμφωνήσει τοτε.Γιωργο ειλικρινά πιστεύεις ότι ποτε θα βρεθεί λύση στο όνομα χωρις να εχει μέσα το Μακεδονία;;;.Νασε καλά.

Αυτό είσαι Δανίκα

Δανίκα είσαι παντελώς ανάξιος απάντησης και σχολίων. Είσαι ένα πληρωμένο κοράκι που κρώζει τον τυφλοσούρτη ξένων συμφερόντων. Αυτή είναι η "χρησιμότητα" η δική σου και των ομοϊδεατών σου. Μόνο που δε είναι χρήσιμη στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια δεν είναι ούτε καν αδιάφορη. Είναι καταστροφική.

δεν είπες

κουβέντα όμως για να αποδείξεις ορθολογικά (δηλαδή εξετάζοντας πολύπλευρα το θέμα) γιατί το "περίμενε και βλέπουμε" είναι η σωστή στάση. Το μόνο που κάνεις είναι να κατηγορείς κάποιον για το ένα και το άλλο. Αυτή είναι η στάση και ο τρόπος σκέψης είναι που οδηγούν στην καταστροφή. Δε χρειάζεται να σκέφτομαι, χρειάζεται μόνο να υιοθετώ έτοιμες απόψεις, πολλές φορές από ανθρώπους που βλέπουν τα τεκταινόμενα σαν πρώτης κλάσης ευκαιρία για να αναδειχθούν και να κάτσουν και εκείνοι στο σβέρκο σου, αφήνοντας τα πράγματα για ένα αφηρημένο "αργότερα".

Στη λέω τώρα

Μάθε λοιπόν πως τα είπα στο σχόλιο των "11.43" (ιδίως σ' αυτό), στο σχόλιο των "12.03" και τα λέω στο σχόλιο των "15.07" . Αμα δεν σ' αρέσουν τα σχόλια μου, τότε λυπάμαι αλλά είναι δικό σου πρόβλημα. Τον ορθολογισμό τον δικό σου περιμένω να με πείσει λοιπόν. Αν προτίθεσαι να μου αραδιάσεις το τετριμμένο "όλοι στο εξωτερικό αυτά λένε" και το "έτσι υπογράψαΜΕ και πάει τέλειωσε" τότε μην κάνεις καν τον κόπο. Θα σε βαρεθώ και σένα όπως βαριέμαι και τους άλλους.

Βασ

Εκείνο που με κανει να μην μπορώ να κρατήσω το φαγητό στο στομάχι μου, είναι ότι όλους αυτούς που βάλθηκαν να μας πείσουν για το καλό του να ονομάζονται οι σκοπιανοί Μακεδόνες, τους πληρώνουμε από τα λεφτά των φόρων μας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία