Μακροτιραμόλα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μακροτιραμόλα

Ολα προβλεπόμενα. Ολα αναμενόμενα.

 «Σκηνοθετημένη» η προεκλογική περίοδος.  Μια  υπερπαραγωγή επιπέδου BlockbusterMade in  USA. Κι  ας ήταν στην Γαλλία.  Και ας αφορούσε το λαό της Γαλλίας. Καμία σημασία.  Αντιθέτως μάλιστα. Η  «σκηνοθεσία» των  διεθνών  Media μοιάζει με   θρίλερ  τρόμου!

Ποιος  ο στόχος;  Φυσικά η Μαρίν Λε Πεν. Το φάντασμα  του  φασισμού. Ο θηλυκός Μιχαλολιάκος. Ο αυταρχισμός. Ο  δεσποτισμός. Τα βασανιστήρια. Οι   φυλακές. Οι  διακρίσεις.  Η κλειστή  κοινωνία. Εμείς  οι Γάλλοι να   ψηφίσουμε Λε Πεν; Jamais!

Αφόρητη  η πίεση  που  ασκήθηκε στα  «βατράχια».  Αφόρητη η   έμμεση, πλάγια προπαγάνδα.   Και  για να γίνουν  ακόμα πιο πειστικά  έβαλαν  στο  στόχαστρο και τον  Ζαν Λικ  Μελανσόν. Σοσιαλιστής αυτός. Ουδεμία σχέση με  Κουμμουνιστικό Κόμμα. Ηπιος και   συστημικός.  Μια  σοβαρή  εκδοχή του Τσίπρα. Αλλωστε το είπε  αυτό!

Κρύφτηκαν πίσω από τον  «σοσιαλιστή»  οι  κομμουνιστές. Μπας και  εξασφαλίσουν  διψήφιο  αριθμό. Το σύστημα το  κατάφερε κι αυτό.  Γι αυτό  όλοι  έλεγαν «δύο  οι επικίνδυνοι  η Λεπέν και ο Μελανσόν»! Βολικό αυτό.  Ο  Μελανσόν  ήταν ο «λαγός» του συστήματος!

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα.  Ο Εμανουέλ Μακρόν   το «παιδί»  του πολιτικού «σωλήνα». Τάχα μου κι αυτός αντισυστημικός.  Τάχα μου κι αυτός άφθαρτος και  άμεμπτος. Και τάχα μου «οι  δύο  μεγάλες παραδοσιακές   γαλλικές παρατάξεις»  εκτός μάχης. Ενταφισμένες. Αλλά   σίγουρα, όπως η Λερναία Υδρα,  νεκραναστημένες!
Κλείσιμο

Ποιος  ο  εχθρός; Μα φυσικά η Λε Πεν. Επειδή  η «μάνα του γαλλικού λαού»  ίσως ταράξει  τις  ιστορροπίες των  Βρυξελών.  Ισως  περιορίσει   την αχόρταγη μονοφαγία  του Βερολίνου.  Ισως περιορίσει  την έκταση της παγκοσμιοποίησης.  Ισως η  Γαλλία εξέλθει    της Ευρωζώνης.  Με το  δημοψήφισμα που υποσχέθηκε η Λε Πεν!

Ετσι εκ πρώτης όψεως,   συμβαίνει  κάτι  εντελώς  σουρεαλιστικό Η ακροδεξιά Λε Πεν να  έχει  ενσωματώσει  στο λόγο  της,   εξαγγελίες της  Αριστεράς. Περίεργα πράγματα. Γιατί αργά αλλά συστηματικά   η «Mom» μετακινείται προς το  Κέντρο. Και ολίγον Αριστερά.  Η   Λε Πεν είναι εκείνη  που τα βάζει με όλους και με όλα.  Η Λε Πεν αποδείχθηκε  ο  μεγάλος εχθρός του συστήματος!
Γι αυτό  συγκινεί  μάζες  του προλεταριάτου. Γι αυτό είναι ο  στόχος της διεθνούς ολιγαρχίας!

Και κάτι  ακόμα  σχετικά  με τον όρο «σύστημα». Που  δεν έχει να κάνει  τόσο με τα αφεντικά της  γαλλικής οικονομίας. Οσο  με τα αφεντικά της παγκόσμιας οικονομίας!

Με απλά λόγια. Στην αρχή μας τρομοκράτησαν. Οπως με τις  εκλογές της Ολλανδίας.  Τρομοκράτησαν και μας  βομβάρδισαν. Ετσι στήθηκε το  σκηνικό. Ετσι πριμοδοτήθηκε  ο Μακρόν. Ετσι στρώθηκε το  χαλί. Ετσι διαμορφώθηκαν οι   συσχετισμοί. Γι αυτό ο Φιγιόν έλαβε μέρος σ αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Οχι μόνο  για λόγους προσωπικού  γοήτρου. Από την  δεξαμενή των   ψηφοφόρων  του Φιγιόν  θα «ψαρέψει» ο Μακρόν  στον  δεύτερο  γύρο. Καταλάβατε;

Το σύστημα όλα  τα  σκηνοθέτησε. Το  σύστημα θριάμβευσε. Το Βερολίνο ηρέμησε. Οι   Αγορές ανακουφίστηκαν. Και  οι  Γάλλοι  λυτρώθηκαν. Ουφ γλιτώσαμε από τον  φασισμό της Λε Πεν! Ετσι λες; Τώρα θα  δεις τι θα σου προκύψει με την    δημοκρατία των πολυεθνικών που ακούει στο όνομα Εμανουέλ  Μακρόν. Τόσο   «μακρόν» όσο και  το  χέρι του Τιραμόλα  που από  χιλιάδες μίλια μακριά  μπαίνει και    βουτάει ακόμα  και  το  σώβρακό  σου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα