Η πτώση του παγκόσμιου Ιόλα ήρθε λυσσαλέα από τον οικονόμο που τον φώναζαν «Mαρία Κάλλας»

Η πτώση του παγκόσμιου Ιόλα ήρθε λυσσαλέα από τον οικονόμο που τον φώναζαν «Mαρία Κάλλας»

Σαν σήμερα το 1987 πέθανε ο κοσμικός γκαλερίστας, κάτοχος 10.000 αρχαίων και της βίλας στην Αγία Παρασκευή, Αλέξανδρος Ιόλας.

iolas
Είχε τα πάντα! Δόξα, χλιδή, λεφτά, διάσημους και ξακουστούς φίλους. Ο διασυρμός και η διαπόμπευση όμως δεν απέχουν πολύ και ο Κωνσταντίνος Κουτσούδης έζησε το πιο σκληρό πρόσωπό τους. Τη διαπόμπευση μέχρι την καταστροφή. Από φθόνο; Γιατί ποτέ δεν τον κατάλαβαν; Ποιος ξέρει… Μπορεί το όνομα Κωνσταντίνος Κουτσούδης (ο οποίος σαν σήμερα το 1987 πέθανε) να μην σας λέει πολλά, αλλά στους παλαιότερους ιδίως, το Αλέξανδρος Ιόλας φέρνει στη θύμησή τους, πολλές εικόνες και ιστορίες.

Ο Ιόλας ήταν ξακουστός εραστής της τέχνης, των αρχαίων, πλούσιος γκαλερίστας, φίλος του Τσαρούχη, της Μελίνας Μερκούρη, της εγγονής του Ρούζβελτ Θεοδώρας και όποιου άλλου διάσημου μπορείτε να φέρετε στο μυαλό σας και που ακόμα και η φαντασία σας αδυνατεί να φτάσει. Ήταν αυτός που ανακάλυψε-αποκάλυψε τον Άντι Γουόρχολ, αυτός που φιλοξενούσε στην πανάκριβη και «κεντημένη» με μάρμαρο, διακοσμημένη με αρχαία βίλα του στην Αγία Παρασκευή, τον κάθε παγκοσμίως διάσημο της εποχής. Που έκανε παρέα με την Κοτοπούλη, τον Σικελιανό, τη Νέλλη Σεραϊδάρη που τον φωτογράφιζε να χορεύει στον Παρθενώνα.

Το «πρόσωπο» που αγαπούσαν τα περιοδικά, αλλά «μίσησε» ο κόσμος.

Από χορευτής στο Παρίσι…

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης