Κώστας Σάκκαρης: Η Αγγελική, η Μαρία και η Victory

Κώστας Σάκκαρης: Η Αγγελική, η Μαρία και η Victory

Ο πατέρας της Μαρίας Σάκκαρη, οι μεγάλες αγάπες της ζωής του και η πορεία του στον επιχειρηματικό στίβο

ΚΩΣΤΑΣ-ΜΑΡΙΑ-ΣΑΚΚΑΡΗ-ΚΑΙ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-e1623520735539-_1_
Τον εκφράζει απόλυτα η ρήση του Malcolm X: «Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που προετοιμάζονται γι’ αυτό σήμερα». Είναι μια αρχή που ακολούθησε πάντα τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Και εάν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, στο πρώτο έχει καταφέρει να παραμείνει επί σκηνής, παρά τα τεράστια προβλήματα της αγοράς, ενώ στο δεύτερο πέτυχε να καλλιεργήσει το κατάλληλο έδαφος προκειμένου να «ανθίσει» το μεγάλο αστέρι του τένις.

Όσοι γνωρίζουν τον Κώστα Σάκκαρη έχουν να λένε για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του. Στην πρώτη θέση πάντα η δεμένη οικογένεια που έχτισε μαζί με την Αγγελική Κανελλοπούλου. Αυτή η οικογένεια που ανέδειξε την μεγάλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη, η οποία αφού κατέκτησε ραγδαία τα διεθνή courts, τις προηγούμενες ημέρες σήκωσε στους ώμους της ολόκληρη την Ελλάδα.

Και το έκανε με τόσο πείσμα και τέτοιο αγωνιστικό οίστρο που ακόμη και η «ήττα» της στους ημιτελικούς του Roland Garros έμοιαζε, -και ήταν-, μια τεράστια νίκη.

Η «χρυσή Μαρία» της Ελλάδας
Κλείσιμο
Η «χρυσή Μαρία» της Ελλάδας οφείλει βέβαια τα «γονίδια» του τενιστικού ταλέντου στη μητέρα της, την σπουδαία Αγγελική Κανελλοπούλου και τον παππού της, -εκ των πιονιέρων του αθλήματος στη χώρα μας-, αποτελώντας την πιο ηχηρή επιβεβαίωση της λαϊκής σοφίας για το μήλο που πέφτει κάτω από τη μηλιά…

Παράλληλα, όμως, οφείλει την καριέρα της στην συμπαράσταση ολόκληρης της οικογένειάς της που στέκεται δίπλα της σαν γροθιά σε αυτή τη δύσκολη, απαιτητική και σταθερά ανοδική πορεία.

Και περισσότερο στον πατέρα της που μαζί με την μητέρα της είναι οι ακούραστοι «φύλακες» της. Όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν, ο Κώστας Σάκκαρης, με καταγωγή από τα Νιάτα της Λακωνίας, έμαθε στην ίδια τη Μαρία και τα αδέλφια της τα πάντα γύρω από την Αρχαία Σπάρτη.

Έτσι, η ίδια σε κάποια συνέντευξή της στο εξωτερικό είχε δηλώσει ότι στο γήπεδο βγαίνει από μέσα της η Σπαρτιάτισσα και ότι δίνει τα πάντα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Έκτοτε πολλοί την αποκαλούν «Σπαρτιάτισσα», με πρώτο και καλύτερο τον πατέρα της που μετά την πρόκρισή της στις «4» του Roland Garros δήλωσε υπερήφανος γιατί «η Σπαρτιάτισσά μας τα έδωσε όλα για ακόμα μία φορά»…

Μόνο που σε αυτή τη μεγάλη στιγμή ο ίδιος και η Αγγελική Κανελλοπούλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά της, όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες της ανά τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης