Γιορτάζουμε την ημέρα αυτή προσέχοντας λίγο παραπάνω τη διατροφή και συνάμα την υγεία μας
Από τη στιγμή της αγοράς και μετά ο τρόπος που θα συντηρήσουμε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας επηρεάζει την ποιότητα, την υφή και τη γεύση που θα έχουν όταν φτάσουν στο τραπέζι. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να τα απολαμβάνουμε σα να ‘ναι φρέσκα ως τη μέρα που θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Με υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση το μέλι είναι αναμφισβήτητα από τις τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας με πολλούς και διάφορους τρόπους
Ήξερες ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό μελισσιών στην Ευρώπη αλλά και οι μοναδικές σε αυτάρκεια μελιού; Μάλιστα, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσιών ανά μονάδα εδάφους σε όλη την Ευρώπη και, μαζί με την Ισπανία, το μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών μελισσοκόμων
Ένας από τους πιο παλιούς κατοίκους της γης, εφόσον εμφανίστηκε 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, η μέλισσα, δημιουργεί τον πλέον πολύτιμο θησαυρό για την υγεία
Η κατάψυξη λύνει το πρόβλημα της συντήρησης των τροφών για μεγάλο διάστημα. Πώς καταψύχουμε όμως την κάθε τροφή και τι γίνεται με τα θρεπτικά συστατικά τους;
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη), στις 16 Μαίου, κάνουμε focus στη γλουτένη και τα προϊόντα της.
Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, τα δροσερά και ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα κατακλύζουν το ψυγείο και τον πάγκο της κουζίνας. Δείτε, λοιπόν, μερικά χρήσιμα tips για να προμηθευτείτε από τον οπωροπώλη σας τα καλύτερα και να τα διατηρήσετε ολόφρεσκα.
Οι θεραπευτικές και ευεργετικές τους ιδιότητες είναι τόσες πολλές, που θεωρούνται -ιδιαίτερα για τους Κινέζους- ένα από τα μυστικά μακροζωίας και ευεξίας.