Θέρμανση με φυσικό αέριο: Πώς να επιλέξεις τη σωστή τεχνική εταιρεία εγκατάστασης

thermansi01

Ο χρυσός κανόνας ορίζει ότι, ενώ η αγορά του φυσικού αερίου και ο πάροχος που θα επιλέξουμε με κριτήριο την συμφερότερη τιμή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, η σωστή επιλογή του εγκαταστάτη είναι εξαιρετικά σημαντική

Όσοι διερευνούν τις εναλλακτικές λύσεις οικιακής (και όχι μόνο) θέρμανσης, γνωρίζουν ότι πέρα από τον μονόδρομο του πετρελαίου, υπάρχει το φυσικό αέριο. Η κατάργηση του μονοπωλίου που ίσχυε έως πρόσφατα στην αγορά, λειτούργησε σαν ένα επιπλέον κίνητρο για πολλούς, πέραν της χαμηλότερης τιμής του αερίου. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο ως πάροχοι όσο και ως εγκαταστάτες, δημιουργεί παγίδες και σοβαρές παρενέργειες για τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, οι προσφορές που κάνουν ορισμένες εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν νέους χρήστες, φτάνουν έως το 30% επί των τιμών του βασικού προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Το επόμενο στάδιο είναι ότι ο καταναλωτής εμπιστεύεται τον τεχνίτη που θα κάνει την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης, ακολουθώντας τη συμβουλή του παρόχου με τον οποίον έχει επιλέξει. Κι έτσι προκύπτει το μεγάλο πρόβλημα, διότι με αποκλειστικό κριτήριο το πόσο φτηνός είναι ο εγκαταστάτης, παραβλέπεται το απολύτως θεμελιώδες: Ότι οι τεχνικοί έρχονται στο σπίτι μας για να εγκαταστήσουν δίκτυο φυσικού αερίου μία φορά, αλλά για πάντα. Οπότε, αυτό που προέχει είναι ότι η εγκατάσταση πρέπει να γίνει με τα καλύτερα υλικά, να λειτουργεί σωστά, οικονομικά, πάνω από όλα με ασφάλεια και να υποστηρίζεται με άμεση ανταπόκριση όποτε χρειαστεί τεχνική παρέμβαση για την επίλυση τυχόν προβλημάτων λειτουργίας.

Γι' αυτό ο χρυσός κανόνας ορίζει ότι, ενώ η αγορά του φυσικού αερίου και ο πάροχος που θα επιλέξουμε με κριτήριο την συμφερότερη τιμή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, η σωστή επιλογή του εγκαταστάτη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο εγκαταστάτης πρέπει να έχει επαρκείς τεχνικές γνώσεις, μόνιμους και ειδικευμένους και έντιμους συνεργάτες και -ει δυνατόν- να έχει ως μόνο και αποκλειστικό αντικείμενο εργασίας τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Και ακριβώς επειδή το φυσικό αέριο μόνο αέρας δεν είναι, η J&P Aerion Energy είναι η μόνη εταιρεία στη περιφέρεια Αττικής που ασχολείται αποκλειστικά με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Αυτό πιστοποιείται από το ότι τα τελευταία 11 χρόνια η J&P Aerion Energy έχει ολοκληρώσει 3.000 εγκαταστάσεις -και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο οργανισμό με πρώτης τάξεως υποδομή: αποθήκες, γραφεία, αυτοκίνητα, εργαστήρια, έκθεση, 20 άτομα μόνιμο προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση, εκπαίδευση και εμπειρία. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ο εξονυχιστικός έλεγχος της απόδοσης, της ασφάλειας καθώς και κάθε παραμέτρου της λειτουργίας ενός συστήματος φυσικού αερίου δεν συνιστούν απλώς τα ακαταμάχητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Είναι ο λόγος ύπαρξης της J&P Aerion Energy.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΦΑΕΘΟΝΤΟΣ 2 ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

COMPANY_PROFILE_2017-2018_ED_Page_1
COMPANY_PROFILE_2017-2018_ED_Page_3

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τι μας λέτε μωρέ

Για να επιλέξεις πρέπει να έχεις φυσικό αέριο και το ελληνικό κράτος κάνει τα πάντα ώστε να μην παρέχει φυσικό αέριο στα νησιά . Δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσο μπορεί να κοστίζει το όλο έργο αλλά για να πληρωνουμε παροχές που δεν έχουμε το κράτος κάνει τα πάντα . Το ανίκανο κράτος που συντηρεί το πετρέλαιο για να μπορεί να παίρνει φόρους σε υψηλή τιμή .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία