Εγκατάσταση φυσικού αερίου: Ο δεκάλογος της επιτυχίας

Εγκατάσταση φυσικού αερίου: Ο δεκάλογος της επιτυχίας

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέξετε

fisiko_aerio
Το πέρασμα στο φυσικό αέριο, αν μη τι άλλο, πρέπει να γίνει... φυσικά και, κυρίως χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε κωδικοποιημένα σε 10 ενότητες όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέξετε. Το φυσικό αέριο είναι μια λύση με πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα και άμεσο αντίκτυπο, οικονομικό, οικολογικό κ.λπ. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα, εάν δεν τηρηθεί η «11η εντολή»: Η οποία ορίζει ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν παρασυρόμαστε από φίλους, τεχνικούς άσχετων ειδικοτήτων (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, «μάστορες» γενικώς κ.α.). Για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο χώρο μας εμπιστευόμαστε αποκλειστικά τους εξειδικευμένους τεχνικούς και εταιρείες που παρέχουν εγγύηση ποιότητας. Διότι σεβόμαστε τη σοβαρότητα της εγκατάστασης και διότι σεβόμαστε τον εαυτό μας.

Τo φυσικό αέριο σε δέκα απλές κινήσεις 

1. Ρωτάμε. Μαθαίνουμε ακριβώς το κόστος για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης σε φυσικού αερίου. Απευθυνόμαστε σε κάποια πιστοποιημένη εταιρεία, η οποία έχει να επιδείξει εμπειρία στο αντικείμενο. Παίρνουμε προσφορές και, αν η προβλεπόμενη δαπάνη είναι συμφέρουσα, προχωρούμε στο επόμενο βήμα.

2. Υποβάλεται αίτηση για μετρητή φυσικού αερίου στην ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου) Αττικής. Την αίτηση οφείλει να την υποβάλει ο εγκαταστάτης ο οποίος έχει επιλεγεί, έτσι ώστε ο πελάτης να αποφύγει τις χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες. Σημειωτέον ότι ο μετρητής, δηλαδή η παροχή φυσικού αερίου μπορεί να τοποθετηθεί το ταχύτερο σε 5 ημέρες, ενδέχεται όμως να καθυστερήσει, πολύ, πολύ περισσότερο. Για εβδομάδες ή και μήνες.

3. Καθόσον περιμένουμε την τοποθέτηση του μετρητή κάνουμε παράλληλα έρευνα για τον πωλητή ή πάροχο, την εταιρεία από την οποία θα αγοράζουμε το φυσικό αέριο. Με δεδομένο πλέον ότι υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά, χρειάζεται να αναλύσουμε τα συν και πλην καθενός παρόχου πριν υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση.

4. Γνωρίζουμε ότι ένας μηχανικός, εκπρόσωπος του εργολάβου εκ μέρους της ΕΔΑ Αττικής θα επισκεφτεί τον χώρο μας. Από κοινού θα συμφωνηθεί η θέση, το ακριβές σημείο στο ακίνητο όπου θα τοποθετηθεί ο μετρητής.

5. Μηχανικός του εγκαταστάτη, επίσης, θα υποδείξει τη βέλτιστη όδευση της γραμμής που θα ακολουθήσει το αέριο (αλλιώς η σωληνογραμμή). Κατ' αυτό τον τρόπο θα τροφοδοτηθεί το σημείο καύσης, δηλαδή εκεί όπου θα τοποθετηθεί ή που ήδη υπάρχει επίτοιχος λέβητας, λέβητας-καυστήρας κ.λπ. Ο ίδιος μηχανικός θα συντάξει μελέτη που θα καταθέσει για έγκριση (άδεια κατασκευής) στην ΕΔΑ Αττικής.

6. Όταν εγκριθεί η μελέτη από την ΕΔΑ Αττικής, παρέλθει το ανάλογο διάστημα και τοποθετηθεί ο μετρητής στο ακίνητό μας, τότε είναι όλα έτοιμα ώστε να αρχίσουν οι εργασίες (εντός ιδιοκτησίας) της εσωτερικής εγκατάστασης.

7. Οι εργασίες από τον εγκαταστάτη αρχίζουν. Η εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου του ακινήτου περιλαμβάνει τη σωληνογραμμή με τα αντίστοιχα εξαρτήματά της, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, οικοδομικές εργασίες κ.λπ., όπου απαιτούνται.

8. Με την ολοκλήρωση του έργου καλείται από τον εγκαταστάτη η ΕΔΑ Αττικής ώστε να διενεργηθεί ο έλεγχος. Με αυτοψία διαπιστώνεται η αρτιότητα της εκτέλεσης σύμφωνα με τα υποβληθέντα και εγκεκριμένα σχέδια. Γίνεται λοιπόν ταυτοποίηση μελέτης και εγκατάστασης. Το «καλώς έχει» της εποπτεύουσας αρχής σημαίνει το άνοιγμα της παροχής, δηλαδή την τροφοδότηση της συσκευής καύσης με φυσικό αέριο.

Κλείσιμο
9. Και τώρα η κρίσιμη φάση, όταν νομίζουμε ότι έχουμε τελειώσει: Την τελευταία... πινελιά θα την βάλει ο τελευταίος τεχνίτης που θα περάσει από το σπίτι για να ενεργοποιήσει τη συσκευή, ρυθμίζοντας την να λειτουργεί σωστά με ασφάλεια και οικονομικά. Από τη γνώση και την εμπειρία του συγκεκριμένου τεχνικού εξαρτάται η επιτυχία της όλης εγκατάστασης. Γι' αυτό και από την αρχή έως το τέλος της διαδικασίας, θα πρέπει να δουλέψουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Και αυτό το επιτυγχάνουμε επιλέγοντας έμπειρες εταιρείες που εγκαθιστούν κάθε μέρα φυσικό αέριο -ή ακόμη και πολλές φορές την ημέρα.

10. Θυμηθείτε ότι η εταιρεία J&P Aerion Energy ασχολείται και εξειδικεύεται στο φυσικό αέριο, με καθόλα άρτιες εγκαταστάσεις που ολοκληρώνει με υποδειγματικές προδιαγραφές επί 250 φορές το χρόνο, εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια. Η εταιρεία J&P Aerion Energy κάνει το φυσικό αέριο να φαίνεται τόσο απλό και εύκολο, ακριβώς λόγω της τεχνογνωσίας, των μέσων και της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτει, ως πρωτοπόρος στην Ελλάδα.

COMPANY_PROFILE_2017-2018_ED_Page_4

PROTO_THEMA__1_
PROTO4

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ