Δράσεις με ευαισθησία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
duval1

Δράσεις με ευαισθησία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Η doValue Greece πρωταγωνιστεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας με βάση τις Αρχές της Βιωσιμότητας


Sponsored Content

Την ώρα που ο πλανήτης και οι κοινωνίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου, τα μέτρα στήριξης από πολίτες και φορείς γίνονται επιτακτική ανάγκη. Οι επιχειρήσεις περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουν ευαίσθητα θέματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος με αίσθημα υπευθυνότητας κι εντάσσουν την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους βασικούς πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και η doValue Greece, No1 servicer στην Ελλάδα, η οποία αναπτύσσει διευρυμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, συνεισφέροντας ενεργά σε καίριους τομείς, όπως είναι η Κοινωνία, το Περιβάλλον και η Υγεία. 

Η doValue Greece πρωταγωνιστεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, κατ’ αρχάς μέσω της πολιτικής που αφορά στη λειτουργία της ίδιας της εταιρείας με βάση τις Αρχές της Βιωσιμότητας. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. Ταυτόχρονα, μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων συνεργάζεται και στηρίζει εθελοντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στη φύση και τη ζωή μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.


Περιβαλλοντικές Δράσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας και της ανθρωπότητας, αποτελεί η διαχείριση των αποβλήτων, καθιστώντας κάθε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος μοναδική κι ανεκτίμητη.  Προς αυτή την κατεύθυνση, η doValue υλοποιεί μια σειρά εθελοντικών δράσεων.  Από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες αποτελεί η συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρίας σε μία πρωτοβουλία της της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις ΕΕΔΑΔΠ η οποία έχει συνάψει συνεργασία με τη MKO «Save Your Hood», με σκοπό να «καθαρίσουν» από απορρίμματα, γειτονιές και παραλίες, διαδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού.  Το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου 2023, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό παραλίας στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αναβύσσου Αττικής, με στόχο οι εθελοντές να απαλλάξουν από το βάρος των «σκουπιδιών» την παραλία, μέσα από τη δράση τους.

Αναδεικνύοντας την υπέρτατη αξία του εθελοντισμού και υπό το πρίσμα της συνεργασίας με φορείς που «μάχονται» για το μέλλον του πλανήτη, ο όμιλος doValue υποστηρίζει και το έργο LifeGate PlasticLess®, για την προστασία της υγείας της θάλασσας, έχοντας συμμετάσχει από το 2019 σε πολλές εθελοντικές δράσεις. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει με το δικό της τρόπο στην συλλογή κάθε είδους αποβλήτων, από πλαστικά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, μέχρι οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά έως και επικίνδυνα.

Αλλά και το μεγάλο ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη,  επιδεικνύει με πράξεις το ενδιαφέρον της να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έτσι, όλοι οι διαδικτυακοί τόποι doValue υποστηρίζουν το έργο LifeGate Zero Impact Web® για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με την ελπίδα ότι κάθε ενέργεια, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη θα στείλει ηχηρό μήνυμα για την συλλογική αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν όλους.  Το μήνυμα είναι σαφές, ένας καθαρός κόσμος, είναι ο κόσμος που δικαιούμαστε, γι’ αυτό και οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον.  

Ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη έχουν πολλές ακόμα μορφές. Όπως η πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι, η οποία εκτός από το «πράσινο» αποτύπωμα και την εξοικονόμηση ενέργειας, συνδυάζει και το αποτύπωμα που αφήνει η εταιρεία στην κοινωνία.


Κοινωνία και Υγεία
Το κοινωνικό αποτύπωμα της doValue σε καίριους τομείς, όπως η Κοινωνία και η Υγεία είναι μεγάλο και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται.   Από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ξεχωρίζουν ενέργειες που έχει ολοκληρώσει με το Σύλλογο Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και η αποκατάσταση του κοινοτικού ιατρείου στις Ροβιές, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στο ίδιο σημείο προβλέπεται μια νέα παρέμβαση για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, που θα περιλαμβάνει και δενδροφυτεύσεις κατά την προσεχή φυτευτική περίοδο.

Μεταξύ των άλλων ενεργειών περιλαμβάνεται επίσης η  οικονομική συνεισφορά σε οργανωμένες δωρεές, για την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως οι δράσεις για τους απόρους μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, η υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας μέσω του έργου της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» κι άλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK