Ο φαρμακευτικός όμιλος που προασπίζει το Περιβάλλον
DJI_0233

Ο φαρμακευτικός όμιλος που προασπίζει το Περιβάλλον

Με τη UNI-PHARMA και την InterMed στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικών δράσεων, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) δρα με ευαισθησία και ενσυναίσθηση για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι βιώσιμο περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

Sponsored Content 

Η δέσμευση της UNI-PHARMA απέναντι στο περιβάλλον και τον πλανήτη είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια και κινείται σε δύο άξονες: την «Περιβαλλοντική Διαχείριση», που συγκεντρώνει το σύνολο των ενεργειών σε εταιρικό επίπεδο για τη συνεχή βελτίωση των οικολογικών επιδόσεων των βιομηχανικών της μονάδων και την «Περιβαλλοντική Προάσπιση» που αποτελεί τη συνισταμένη των ατομικών ενεργειών όλων των εργαζομένων, που σχετίζονται με τον περιβάλλον.

Καταρχάς, σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου έχουν αναπτυχθεί και υλοποιούνται Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για τη βελτίωση της παρακολούθησης και αναφοράς των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001.

Η χρήση των νέων εγκαταστάσεων τόσο της UNI-PHARMA όσο και της InterMed, οι οποίες διαθέτουν σύγχρονο και λιγότερο ενεργοβόρο μηχανολογικό εξοπλισμό, με υψηλότερη παραγωγική ικανότητα και απόδοση, αλλά και το νέο βιοκλιματικό κτήριο της UNI-PHARMA που έχει κατασκευαστεί βάσει βιοκλιματικών κριτηρίων και προδιαγραφών εξοικονόμησης ενέργειας, αποτελούν επενδύσεις στη βιωσιμότητα, αλλά και χαρακτηριστικά δείγματα της φιλοσοφίας του Ομίλου.

Επιπρόσθετα, η αποδοτική χρήση και η διαχείριση του Φυσικού Αερίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου αποτελεί ένα σημαντικό στόχο βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος εφαρμόζει συστήματα ανίχνευσης διαρροής Φυσικού Αερίου στις εγκαταστάσεις του για την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της χρήσης του.

Σημαντικό στοιχείο της περιβαλλοντικής πολιτικής του, αποτελεί και η παρακολούθηση της κατανάλωσης του νερού. Στόχος του Ομίλου είναι η ορθολογική χρήση του νερού και η μείωση της κατανάλωσης αυτού σε όλες τις δραστηριότητες, με τη χρήση της τεχνολογίας, αλλά και με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι δυνατό.

Αξιόλογες δράσεις και πρωτοβουλίες με οικολογικό και πράσινο πρόσημο, για την προστασία του Περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος, πραγματοποιεί η Green Team του Ομίλου, με δενδροφυτεύσεις αλλά και καθαρισμούς (υποβρύχιους και παράκτιους) σε θάλασσες και ακτές. Ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η διαχείριση λυμάτων και αποβλήτων, αλλά και η 100% ανακύκλωση των στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων, η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας και γραφικής ύλης, η απομάκρυνση όλων των οργανικών διαλυτών από τις παραγωγικές διεργασίες και ο περιορισμός των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα και την παραγωγική υποδομή της εταιρείας.

Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η μείωση των αποβλήτων και η ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελούν ουσιαστικές δεσμεύσεις του Ομίλου στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων στόχων του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης. Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Όμιλος έχει στόχο έως το 2030 να προμηθεύεται 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για τις δραστηριότητές του και δεσμεύεται για συστηματική χρήση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του Ομίλου να συμβάλει σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τους πελάτες και τους προμηθευτές του, για να μειώσει τις εκπομπές του και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις δικές του δραστηριότητες έως και το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network