Νoval Property: Με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον αναπτύσσει νέα τοπόσημα
nov1

Νoval Property: Με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον αναπτύσσει νέα τοπόσημα


Sponsored Content

Για τη Noval Property, τη 2η μεγαλύτερη εταιρεία Ανάπτυξης και Επένδυσης σε Ακίνητη Περιουσία στην Ελλάδα, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση. Με οδηγό το όραμα της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει και αναπτύσσει σύγχρονα τοπόσημα, με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές και την τήρηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, τόσο σε σχέση με το περιβάλλον όσο και με τις τοπικές κοινωνίες. Βασικός πυλώνας της επενδυτικής της στρατηγικής είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αναπτύξεων, που θα διασφαλίζουν ότι το δομημένο περιβάλλον εξελίσσεται και διαμορφώνεται με τρόπο ευέλικτο, ανθεκτικό και αμερόληπτο, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την ανθρώπινη εμπειρία.


Εμβληματικά περιβαλλοντικά βιώσιμα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης
Το πρωτοποριακό κτήριο γραφείων “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας με το βιοκλιματικό σχεδιασμό και τις «έξυπνες» τεχνολογίες που ενσωματώνει, έχει μεταβάλει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. H φιλοσοφία της ανάπτυξης βασίστηκε στην ιδέα όχι μόνο της ανακατασκευής ενός παλαιού κτηριακού αποθέματος, αλλά και στον επαναπροσδιορισμό μίας ολόκληρης γειτονιάς, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στον αστικό μετασχηματισμό της πόλης. Σχεδιάσθηκε με γνώμονα την ευεξία των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας την κοινωνικότητα και τη συνεργασία μέσω των υπαίθριων χώρων και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

THE ORBIT

Μαζί με το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, συνιστούν μια διαφορετική και καινοτόμα απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών και των ενοικιαστών. Πιστοποιημένα και τα δύο κατά LEED για το χαμηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα, καθώς και με WiredScore για την υψηλή ψηφιακή συνδεσιμότητά τους, τα δύο κτήρια γραφείων έχουν επιτύχει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να προσελκύσουν ένα εξαιρετικό μίγμα μισθωτών.


Το Mare West στην Κόρινθο είναι το πρώτο «πράσινο» εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, πιστοποιημένο στο σύνολό του για τη βιώσιμη λειτουργία του. Tον περασμένο Σεπτέμβριο πιστοποιήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική βαθμονόμηση BREEAM In-Use, για το σύστημα μείωσης εκπομπών ρύπων, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξοικονόμηση πόσιμου νερού.


Έξι επενδύσεις «νέας γενιάς»
Μέσω του στρατηγικού επενδυτικού της προγράμματος που βασίζεται στον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και τη δημιουργία αξίας για όλους, η Noval Property μεταμορφώνει το αστικό τοπίο, αναπτύσσοντας σύγχρονα τοπόσημα πιστοποιημένα με τις κορυφαίες, διεθνείς περιβαλλοντικές διακρίσεις.


Η Noval Property δημιουργεί ένα πρωτοποριακό office complex στην Ελλάδα στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, μέσω της σύμπραξής της με τη Brook Lane Capital. Το έργο που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων, υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού και ενσωματώνει όλα τα νέα πρότυπα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων στη μετά-πανδημική περίοδο.


Ένα από τα σημαντικότερα υπό εξέλιξη έργα ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα αφορά το κτήριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Πρόκειται για την ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί το πρώτο λειτουργικά απεξαρτημένο από τον άνθρακα και low carbon κτήριο γραφείων στην Ελλάδα.


Την ίδια στιγμή, η εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη κτηρίου γραφείων επί της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι, καθώς και σύγχρονων εγκαταστάσεων logistics στη Μάνδρα Αττικής με προσδοκώμενη πιστοποίηση και για τα δύο έργα Leed Gold.


Παράλληλα, έχει ήδη προχωρήσει η ανακατασκευή του παλαιού κτηρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς, το οποίο μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής κτήριο μικτών χρήσεων, θα συμπεριλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες και γραφεία, ενώ στοχεύει σε περιβαλλοντική πιστοποίηση Leed Gold.

Τέλος, στη μεγάλη αστική ανάπλαση της Οδού Πειραιώς 252, στο χώρο του πρώτου εργοστασίου της Βιοχάλκο, σε μία έκταση άνω των 70 στρεμμάτων, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός σύνθετου και καινοτόμου πολιτιστικού, εμπορικού και τουριστικού πόλου έλξης επισκεπτών. Το όραμά της Noval Property είναι να λειτουργήσει ανταποδοτικά προς την περιοχή δημιουργώντας μία πρότυπη αστική ανάπλαση με μικτές χρήσεις, όπως μουσείο, ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες κ.α., επιδιώκοντας παράλληλα να αποτελέσει ένα σημαντικό επιταχυντή στην αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής της οδού Πειραιώς. Η ανάπτυξη προσβλέπει στην πιστοποίηση κατά LEED GOLD Neighborhood


Credits κεντρικής φωτογραφίας: Foster + Partners

The Orbit, credits :
Αρχιτεκτονική Μελέτη Όψεων- Façade Architect: LIANOU CHALVATZIS ARCHITECTS
Αρχιτεκτονική Μελέτη (εκτός Όψεων) / Architectural Study (except Façade):
LIANOU CHALVATZIS ARCHITECTS
ΙΩΑΝΝΗΣ & ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΚΕΛΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK