Demo Day του 2ου κύκλου του Προγράμματος be finnovative της Εθνικής Τράπεζας

demoday

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου το Demo Day του be finnovative στις εγκαταστάσεις του επιχειρηματικού επιταχυντή στην Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο. 

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του εξάμηνου προγράμματος
 και εργαστηρίου καινοτομίας στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) της Εθνικής Τράπεζας που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Crowdpolicy.

Κατά τη διάρκεια του Demo Day οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος, εκπροσώπους Venture Capital, εταιριών, συλλογικών φορέων και σε άλλους ενδιαφερόμενους.
Κατά σειρά παρουσίασης, οι ομάδες που συμμετείχαν στο Demo Day ήταν:

Plustic: Εφαρμογή επιβράβευσης ανθρώπινου δυναμικού για επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών κουπονιών.

GameOn: Πλατφόρμα κρατήσεων και ψηφιακής δικτύωσης για αθλητικές εγκαταστάσεις με την χρήση ψηφιακών πληρωμών.

Community Energy River: Πλατφόρμα διαχείρισης ενεργειακών κοινοτήτων με χρήση ψηφιακού πορτοφολιού.

QuRabbit: Πλατφόρμα αγορών μέσω κινητού με την χρήση κωδικού QR.

Kalepso: Τεχνολογία αναβαθμισμένης προστασίας δεδομένων σε cloud για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω κρυπτογράφησης.
Ratle: Αγορές σε καταστήματα ρούχων χωρίς ταμείο μέσω mobile εφαρμογής.
demos1


Τις παρουσιάσεις των ομάδων παρακολούθησε επιτροπή αξιολόγησης, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την πορεία και την εξέλιξη μέσα στο πρόγραμμα, απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

Χρηματικό έπαθλο 6.000 € από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα Plustic.

Χρηματικό έπαθλο 4.000 € από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα Community Energy River.

Χρηματικό έπαθλο 4.000 € από τη Mastercard στην ομάδα Ratle.

Κάλυψη εξόδων συμμετοχής από την Εθνική Τράπεζα στο πρόγραμμα επιτάχυνσης RG Challenge 2018 στο Λονδίνο στην ομάδα Kalepso.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες να δικτυωθούν με στελέχη επενδυτικών σχημάτων, καθώς και με εκπροσώπους εταιριών και οργανισμών που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

Η κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, τόνισε τη συνέπεια που έχει επιδείξει η Εθνική Τράπεζα σε ό,τι αφορά τη στήριξη του fintech οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε: «Παρατηρούμε μια σταδιακή ωρίμανση του επιπέδου των ομάδων που έχουμε στο πρόγραμμα και σε ορισμένες περιπτώσεις η Τράπεζα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις λύσεις που προτείνονται προς όφελος της πελατειακής μας βάσης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της διοργάνωσης του επόμενου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab, με έναρξη στα τέλη του 2018 και με ανοικτή φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από το site.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://befinnovative.com/el/

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yrygygyw

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην Κοπεγχάγη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της IPC (International Post Corporation), με τη συμμετοχή των ΕΛΤΑ που εκπροσωπήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό τους κ. Ηλία Αθανασίου. Στο Δ.Σ. της IPC συμμετέχουν επίσης Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντίστοιχων εταιρειών από χώρες όπως η Γερμανία(Deutsche Post-DHL), Ολλανδία (NL Post), Γαλλία (La Poste), Σουηδία & Δανία (Nord Post), Νέα Ζηλανδία κ.α.

aquav_arthroo1

Η Aqua Vista Hotels συμμετείχε στο τέταρτο και άκρως επιτυχημένο Sales Seminar για επαγγελματίες του Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2018 στη Ρόδο. Με κύριο θέμα την αύξηση των εσόδων και των κρατήσεων, εφαρμόζοντας ποικίλες νέες προσεγγίσεις και στρατηγικές, το σεμινάριο προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων από διάφορους τομείς του κλάδου της φιλοξενίας.

lazarou_master_class_arthro

Ένα μοναδικό Μasterclass για ψάρια και θαλασσινά με τον Λευτέρη Λαζάρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βαρούλκο. Ο σεφ άνοιξε την κουζίνα του και μοιράστηκε τη γνώση του για τα ψάρια και τη θαλασσινή κουζίνα και έδωσε μαγειρικά tips για αγαπημένα του πιάτα.

public_black_friday_arthro

Το Public, η εταιρεία που έφερε πρώτη τo Black Friday στην Ελλάδα, φέτος σε προσκαλεί να πάρεις τον έλεγχο.

bosch_analytics_arthro

Μια νέα υπηρεσία που αλλάζει τα δεδομένα στην λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα τους.