Το Amanzoe ανοίγει τις πύλες του για τη σεζόν 2024

Το Amanzoe ανοίγει τις πύλες του για τη σεζόν 2024

Για πρώτη φορά πρόσβαση και σε εξωτερικούς επισκέπτες

4_Amanzoe_-Greece---Resort_-Main-Pool_42674
Το Amanzoe, το κορυφαίο υπερπολυτελές θέρετρο στην Ελλάδα και ένα από διασημότερα luxury resorts του πλανήτη, μόλις άνοιξε τις πύλες του για τη σεζόν 2024, προσφέροντας μάλιστα κατόπιν σχετικής κράτησης, πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του (διαμονή, εστίαση, spa) σε εξωτερικούς επισκέπτες, και δη με ειδικές τιμές αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό. Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία του, ο πλέον περιζήτητος καλοκαιρινός προορισμός επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ, και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους απαιτητικούς globe trotters που αναζητούν απόλυτη ιδιωτικότητα και ηρεμία.
1_Amanzoe_-Greece---Resort_-Views_42640

To Amanzoe, που έχει πάρει το όνομά του από τη σύνθεση της σανσκριτικής λέξης “aman” (σ.σ. «ειρήνη»), και της ελληνικής λέξης «ζωή», είναι χτισμένο σε έναν παραδεισένιο λόφο 1000 στρεμμάτων με απέραντους ελαιώνες και πανοραμική θέα 360° προς τη θάλασσα που κόβει την ανάσα, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, και πιο συγκεκριμένα στη θέση Άγιος Παντελεήμονας Κρανιδίου, πάνω από την παραλία Κορακιάς. Λουσμένο από το ελληνικό φως, το resort απαράμιλλης αισθητικής και φιλοξενίας με την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα των Aman, Ed Tuttle, αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς και δημοφιλή πόλο έλξης όχι μόνο για την μοναδικότητα της τοποθεσίας και της κλασικής αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής του, αλλά και για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, κάτω από άκρα μυστικότητα.
2_Amanzoe_-Greece---Resort_-Views_42635

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Για τη φετινή σεζόν, το Amanzoe καλωσορίζει το νέο beach club restaurant του Aman, το Nura, προσκαλώντας για πρώτη φορά και εξωτερικούς επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τους exclusive γαστρονομικούς θησαυρούς του resort. Εμπνευσμένο από την αραβική λέξη “nur”, που σημαίνει «φως», το Nura λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Amanpuri της Ταϊλάνδης, την περίφημη ναυαρχίδα των Aman, και αναμένεται να απογειώσει το beach club, μετουσιώνοντας τον μεσογειακό τρόπο ζωής σε μια συμφωνία ζεστασιάς και κομψότητας, με απολαυστικά θαλασσινά και φρεσκομαγειρεμένα ψητά. Ειδικά κάθε Τρίτη βράδυ, το δημοφιλές OPA BBQ θα χαρίζει μια μοναδική εμπειρία στο Nura, σερβίροντας παραδοσιακά πιάτα από όλη την Ελλάδα, και προσφέροντας άφθονη διασκέδαση, με ζωντανή μουσική και χορό, την ώρα που ο χρυσός ήλιος δύει στον ορίζοντα.

Επιπλέον, ένας νέος Executive Chef, ο Κωνσταντίνος Μουζής, αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις γαστρονομικές επιλογές του resort, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ελληνικές συνταγές που έμαθε από τη γιαγιά του, μαζί με μια πλούσια ποικιλία από άλλες κουζίνες. Σε ένα μελωδικό σκηνικό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, οι λάτρεις των διεθνών γεύσεων μπορούν να αφεθούν σε αναπάντεχες γαστριμαργικές αλχημείες που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Βεβαίως, το πρωϊνό αποτελεί σταθερή αξία στο Amanzoe. Στην καταπράσινη έκταση του resort, κάτω από μεγαλοπρεπείς ελιές, σερβίρεται το iconic family style breakfast που παρασκευάζεται με αγνά υλικά κατευθείαν από το περιβόλι και περιλαμβάνει σπιτικά πιάτα μαγειρεμένα στον εξωτερικό ξυλόφουρνο, ολόφρεσκα φρούτα και λαχταριστές μαρμελάδες εποχής.
Κλείσιμο
3_Amanzoe_-Greece---Resort_-Beach-Club_42735

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Για όσους αναζητούν μια απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, το Aman Spa προσφέρει την απόλυτη ολιστική εμπειρία ευεξίας, τόσο στους tenants του ξενοδοχείου, όσο και στους εξωτερικούς επισκέπτες που μπορούν να προγραμματίσουν τη θεραπεία της αρεσκείας τους, με ένα τηλεφώνημα στη ρεσεψιόν. Σε ένα ιδανικό σκηνικό απόλυτης ηρεμίας, οι εγκαταστάσεις του spa ξεπερνούν κάθε προσδοκία: από τη watsu pool των 1.400 τ.μ. μέχρι το υπερσύγχρονο γυμναστήριο και τις καμπίνες χαμάμ ή σάουνας με την ευεργετική τους δράση.

Ομοίως, το Aman Spa Signature Menu έχει ως άξονα παραδόσεις αιώνων, από τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη, του Πατέρα της Σύγχρονης Ιατρικής, μέχρι τις αρχαίες θεραπευτικές τέχνες, όπως η Ayurveda, που έχουν σχεδιαστεί για να αφυπνίσουν τις αισθήσεις, να καταπραΰνουν το στρες, και να επαναφέρουν τη φυσική ισορροπία στο σώμα. Οι ένοικοι του Amanzoe μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους κάνοντας πρωινή yoga στην ανατολή του ήλιου, και να συνεχίσουν με συνεδρίες ενσυνειδητότητας (mindfulness), αναπνοής και διαλογισμού, αντλώντας πολύτιμη ενέργεια από τους σοφούς αιωνόβιους ελαιώνες που εκτείνονται μέχρι εκεί που χάνεται το βλέμμα. Η κάθαρση επέρχεται μέσα από την επαφή με τη φύση, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία απόλαυσης, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.
5_Amanzoe_-Greece---Resort_-Views_42593

HOME AWAY FROM HOME

Το Amanzoe απαρτίζεται από 38 ανυπέρβλητης αισθητικής Pavillions, 4 Beach Pavillions, και 12 Villas ενός έως εννέα υπνοδωματίων με προσωπικούς chef, ιδιωτικές βεράντες και πισίνες, που έχουν τέτοια διάταξη ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και η απρόσκοπτη θέα στο μαγικό τοπίο. Στις υπερπολυτελείς βίλες και τα pavilions που θυμίζουν μικρούς αρχαιοελληνικούς ναούς, φτιαγμένους από ευγενή υλικά, όπως το μάρμαρο, η πέτρα και το ξύλο, το Amanzoe φαντάζει ως μείγμα μυθολογίας και πραγματικότητας, μια ωδή στην ανεπιτήδευτη πολυτέλεια που συνδυάζει το αποικιακό μεγαλείο της κλασικής ελληνικής αρχιτεκτονικής με τον σύγχρονο μινιμαλισμό και τις state of the art ανέσεις.

Το αριστούργημα των βιλών του συγκροτήματος είναι η περίφημη Villa 20, εμπνευσμένη από την Ακρόπολη. Δημιουργημένη σε αρμονία με το περιβάλλον, η «σύγχρονη Ακρόπολη της Πελοποννήσου», διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια και έξι ιδιωτικές πισίνες, ένα spa 650 τ.μ. και χώρο για να φιλοξενήσει έως και 18 άτομα. Πρόκειται μακράν για ό,τι πιο φίνο υπάρχει στην Ελλάδα συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία πολυτελούς φιλοξενίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Οι δυνατότητες για ψυχαγωγία τόσο εντός όσο και εκτός του Amanzoe είναι απεριόριστες. Από το Beach Club στην κοντινή παραλία οι ένοικοι μπορούν να οργανώσουν ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά νησιά με ταχύπλοα Wally, όπως τις γραφικές Σπέτσες και την κοσμοπολίτικη Ύδρα, ενώ το ελικόπτερο του resort εκμηδενίζει τις αποστάσεις μέχρι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τις Μυκήνες, ή την Αρχαία Ολυμπία, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
www.aman.com/resorts/amanzoe
@amanzoe
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης