Το νερό πριν το φαγητό βοηθάει στην απώλεια βάρους

Το νερό πριν το φαγητό βοηθάει στην απώλεια βάρους

Πίνοντας 500 ml νερό μισή ώρα πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Το νερό πριν το φαγητό βοηθάει στην απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, η οποία  «βασανίζει» πολλούς ανθρώπους, ανά τον κόσμο. Κι ενώ η δίαιτα είναι ένα ανεπιθύμητο -για τους περισσότερους -μέσο, έρχεται το νερό να κάνει την προσπάθεια ευκολότερη.

Νέα μελέτη από την Αμερική διαπίστωσε ότι πίνοντας 500 ml νερό μισή ώρα πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, μεταξύ των παχύσαρκων ενηλίκων, σε σχέση με όσους δεν πίνουν νερό πριν από τα γεύματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ομορφιά αυτών των ευρημάτων βρίσκεται στην απλότητα, καθώς με έναν τόσο απλό τρόπο, μπορούν αυτοί που προσπαθούν να χάσουν βάρος να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η μελέτη διεξήχθη σε 84 παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Από την μία ομάδα ζητήθηκε να καταναλώνουν 500 ml νερού βρύσης 30 λεπτά πριν από το πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα (“προφόρτιση”), κάθε μέρα για 12 εβδομάδες. Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ( ομάδα ελέγχου) ζητήθηκε να φανταστούν ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης