Συγκινητικό βίντεο: Δείτε πώς συγχρονίζονται οι καρδιές ανθρώπων και των σκύλων τους

Συγκινητικό βίντεο: Δείτε πώς συγχρονίζονται οι καρδιές ανθρώπων και των σκύλων τους

Η παλιά θεωρία που λέει ότι τα σκυλιά κάνουν καλό στην καρδιακή λειτουργία του ανθρώπου επιβεβαιώνεται και στην πράξη

Συγκινητικό βίντεο: Δείτε πώς συγχρονίζονται οι καρδιές ανθρώπων και των σκύλων τους
Αν χρειαζόταν επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, το βίντεο που γύρισε η γνωστή εταιρία παραγωγής τροφών για τα συμπαθή τετράποδα, η Pedigree, αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο του λόγου το αληθές.

Στο περίπου 4 λεπτών βίντεο βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους και τα σκυλιά τους να έρχονται σε επαφή. Και οι δύο σε κάθε περίπτωση φορούν ειδικούς παλμογράφους, μέσω των οποίων καταγράφεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή η συχνότητα των καρδιακών παλμών τους. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που φαίνονται στο βίντεο, οι δύο συχνότητες μετά από λίγα λεπτά επαφή... συγχρονίζονται! Με άλλα λόγια η καρδιά του ανθρώπου και η καρδιά του σκύλου χτυπούν στον ίδιο ρυθμό.

Κλείσιμο
Το εκπληκτικό και συνάμα συγκινητικό φαινόμενο επαναλήφθηκε σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, έτσι ώστε πλέον να είναι επιβεβαιωμένο ότι ισχύει ανεξαρτήτως ράτσας σκύλου ή φύλου του ιδιοκτήτη του.

Το αποτέλεσμα του πειράματος, εκτός από το πολύ όμορφο βίντεο επιβεβαιώνει και αυτό που υποστήριζαν αρκετοί επιστήμονες, ότι τα σκυλιά επιδρούν θετικά στην καρδιακή λειτουργία των ιδιοκτητών τους, και γι' αυτό τα συνιστούν σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθειες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης