Cheesecake από την αρχαία Ελλάδα και σπαγγέτι από την Κίνα;

Cheesecake από την αρχαία Ελλάδα και σπαγγέτι από την Κίνα;

Βρετανική έρευνα δείχνει την “καταγωγή” των πιο αγαπητών εδεσμάτων 

Cheesecake από την αρχαία Ελλάδα και σπαγγέτι από την Κίνα;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την καταγωγή μερικών από τα διασημότερα φαγητά που καταναλώνουν καθημερινά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail το 70% των Βρετανών οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα δεν γνώριζαν πως η καταγωγή του δημοφιλούς γλυκού cheesecake εντοπίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, ή ακόμα πως τα σπαγγέτι ήταν ένα κινεζικό φαγητό. 

Σύμφωνα με την έρευνα το 75% των ερωτηθέντων πίστευε πως το τσίλι κον κάρνε είναι ένα μεξικανικό φαγητό ενώ στην πραγματικότητα πρωτοπαρασκευάστηκε στις ΗΠΑ, ενώ νόλις το 10% γνώριζε πως η πατρίδα της Worcestershire sauce ήταν η Ινδία. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρούσε επίσης πως οι τηγανιτές πατάτες “French Fries” ήταν μια γαλλική παρασκευή ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συνταγή από το Βέλγιο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας τα πιο αγαπημένα φαγητά των Βρετανών έχουν ιταλική και κινεζική “καταγωγή”, ενώ ακολουθούν εδέσματα που προέρχονται από την μεξικανική και την ελληνική κουζίνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης