Ισπανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης της Καταλονίας - Στο Βέλγιο ο Πουτζδεμόντ

Ισπανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης της Καταλονίας - Στο Βέλγιο ο Πουτζδεμόντ

O εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής

Ισπανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης της Καταλονίας - Στο Βέλγιο ο Πουτζδεμόντ
Δραματικές εξελίξεις στην αντιπαράθεση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, η οποία τραβά το σχοινί, αφού σήμερα ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το BBC, η καταδίκη για τόσο σοβαρές κατηγορίες ισοδυναμεί με πολυετή κάθειρξη. 

Ο εισαγγελέας José Manuel Maza ζήτησε επίσης, να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά άλλων Καταλανών αξιωματούχων, πέραν του Κάρλες Πουτζδεμόντ. 

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι μεταξύ των μηνυθέντων είναι ο πρώην πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόντ, ο πρώην αντιπρόεδρος, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα. 

Νωρίτερα, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης Πουτζδεμόντ και τους συμβούλους ο μόνος που φαίνεται ότι έφτασε στο γραφείο του είναι ο Josep Rull, ο οποίος κοινοποίησε και το γεγονός στον λογαριασμό του στο Twitter.
Κλείσιμο

Πού είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόντ;
    
   
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», ο Κάρλες Πουτζδεμόντ είναι άφαντος τις τελευταίες ώρες τόσο από το γραφείο του προέδρου, όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Ωστόσο,σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Periodico», ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με Φλαμανδούς αξιωματούχους.

Χτες, ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου πρόσφερε «άσυλο» στον Πουτζδεμόντ, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης