PROTOTHEMA

Κόσμος

Σύμφωνα με βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν για να... πολεμήσουν τον Τραμπ

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν για να... πολεμήσουν τον Τραμπ

Ανάμεσα τους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.


Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή». Στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Κιμ Νίκος13/08/201721:32

Θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών Η ΛΔΚορέας πρακτικά εγγυάται στους ανθρώπους μια πραγματική πολιτική ελευθερία και δικαιώματα σύμφωνα με τη θεμελιώδη απαίτηση της ιδέας της Αυτάρκειας για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της δημιουργικότητας του ανθρώπου με κάθε τρόπο. Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των πολιτών βασίζονται στην κολεκτιβιστική αρχή ένας για όλους και για έναν μόνο. Το Σοσιαλιστικό Σύνταγμα της ΛΔΚ διευκρινίζει ότι το κράτος εγγυάται αποτελεσματικά όλες τις προϋποθέσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες καθώς και την υλική και πολιτιστική ευημερία των πολιτών. Όλοι οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την κατοχή, τη διάρκεια διαμονής, το καθεστώς ιδιοκτησίας, την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή, τις πολιτικές απόψεις και τη θρησκεία. Έχουν επίσης την ελευθερία του λόγου, τον Τύπο, τη συνέλευση, την επίδειξη και τον συνεταιρισμό, την ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων και έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν καταγγελίες και αναφορές. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι, ως κυβερνήτες της εξουσίας, συμμετέχουν στην κρατική διοίκηση και συμμετέχουν ελεύθερα σε κοινωνικο-πολιτικές δραστηριότητες σε πολιτικά κόμματα και δημόσιους οργανισμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται και να ξεκουράζονται, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την ελεύθερη ιατρική περίθαλψη και την ελευθερία των επιστημονικών, λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Οι γυναίκες απολαμβάνουν ίση κοινωνική θέση και δικαιώματα με τους άνδρες. Το κράτος παρέχει ιδιαίτερο προνόμιο στις μητέρες και τα παιδιά. Ο γάμος και η οικογένεια προστατεύονται από το κράτος. Οι εργαζόμενοι είναι εγγυημένοι για το απαραβίαστο του ατόμου και του σπιτιού και της ιδιωτικής ζωής της αλληλογραφίας. Τα δικαιώματα και η ελευθερία των πολιτών αυξάνονται σταθερά με την εδραίωση και ανάπτυξη του σοσιαλιστικού συστήματος.

Απάντηση
Κιμ Νίκος13/08/201721:19

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας αποσαφήνισε τη θέση της ΛΔ της Κορέας στη λεκτική που προχώρησε ο Donald Trump . Αν βάλετε ένα πόδι στο έδαφός μας , θα ξεκινήσει ένας θερμοπυρηνικός πόλεμος που θα τελείωνε τον κόσμο είπε.

Απάντηση
Αναρχοκομουνιστοληστοσυμμορίτης13/08/201719:10

Τρέχω να προσκυνήσω τον θεό Κιμ και να καταταγώ.

Απάντηση
Apelpisia13/08/201713:29

Τα σχόλια είναι απελπισία. Δηλαδή ο κόσμος δεν έχει στοιχειώδη ικανότητα να αναλύσει μια κατάσταση και απαντά με βάση το θυμικό και ποιός την έχει μεγαλύτερη και αν οι άλλοι είναι καλύτεροι και λοιπές αρλούμπες.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία