Κρίση στην Κορέα: Προληπτικό χτύπημα ο Τραμπ - Πυρηνικό κεραυνό στις ΗΠΑ οι Βορειοκορεάτες

Κρίση στην Κορέα: Προληπτικό χτύπημα ο Τραμπ - Πυρηνικό κεραυνό στις ΗΠΑ οι Βορειοκορεάτες

«Αυθόρμητη» συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων οπαδών του Κιμ Γιονγκ Ουν που απειλεί με επίθεση στη νήσο Γκουάμ - «Ίσως δεν ήμουν ιδιαίτερα σκληρός» λέει τώρα ο Τραμπ

Την συμπαράστασή τους - έστω και υποχρεωτική πιθανότατα - στον ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξαν χιλιάδες Βορειοκορεάτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, σηκώνοντας τις γροθιές τους ως ένδειξη δύναμης και κρατώντας πλακάτ με προπαγανδιστικά συνθήματα.Η λαοθάλασσα θέλησε να δείξει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στην πολεμική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τα πλακάτ έγραφαν: «Χτυπήστε τις ΗΠΑ με πυρηνικό κεραυνό!», «Εκείνοι που θα μας ακουμπήσουν δεν θα γλιτώσουν τον θάνατο» και «Μια εκδικητική επίθεση αφανισμού».Παράλληλα τραγούδησαν συνθήματα κατά του ΟΗΕ για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.Την ίδια ώρα, στο αρχηγείο του Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιαζόταν το λεπτομερές σχέδιό για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, πλειοδοτώντας στην αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει «χάσει τα λογικά του».

Το σχέδιο αυτό με στόχο ένα στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών δυνάμεων στην οδό της Ασίας θα αποτελέσει «μια κρίσιμης σημασίας προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα. Διότι σύμφωνα με την ίδια «μόνο η απόλυτη ισχύς» θα έχει αποτέλεσμα στον αμερικανό πρόεδρο.

Γνωστό έγινε και το όνομα του ανθρώπου που φέρεται να κρατά στα χέρια του τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων: Ο λόγος για τον στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ, ο άνθρωπος με τα χακί που εμφανίζεται συχνά στις φωτογραφίες χαμογελαστός και να αστειεύεται με τους συναδέλφους του, αλλά πολύ περισσότερο με το... «αφεντικό του». Κι όμως, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από όσο δείχνει η εξωτερική του εμφάνιση. Ως επικεφαλής του πυραυλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας, πιστεύεται ότι είναι αυτός που έχει το δάχτυλό του στο κουμπί των πυρηνικών και πιστεύεται ότι έχει στη διάθεσή του περισσότερες από 60 πυρηνικές κεφαλές.

Ο στρατηγός Κιμ είναι εκείνος που χαρακτήρισε τον Τραμπ «γεροξεκούτη». «Ένας σωστός διάλογος είναι αδύνατος με έναν τέτοιο τύπο», είπε,  ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο Γκουάμ θα είναι έτοιμο στα μέσα Αυγούστου. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους, που θα χρειαστούν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 2.086 μίλια, προτού πέσουν 24 μίλια από το Γκουάμ, ακριβώς έξω από τα ύδατα της αμερικανικής επικράτειας.  

Λίγα είναι γνωστά για τον μυστηριώδη στρατιωτικό, ο οποίος πηγαίνει βήμα βήμα με τον Τραμ στην πιο επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων  μεταξύ των δύο χωρών. 

Στην πραγματικότητα τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νότιας Κορέας, δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποιος ακριβώς είναι ο άνθρωπος - σκιά του Κιμ. 

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ανέβηκε βαθμό στην ιεραρχία τον Ιούνιο του 2012, περίπου έξι μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Διορίστηκε επικεφαλής της νεοσύστατης μονάδας πυραύλων, το πρώτο δείγμα δηλαδή ότι ο Κιμ ήθελε να επιταχύνει το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας. 

«Έβαλε πυραύλους στο ίδιο επίπεδο με το στρατό και την αεροπορία και έδωσε στον Κιμ Ρακ Γκιόμ έναν απευθείας δίαυλο μαζί του», γράφει ο Australian.


Τραμπ: Ίσως δεν ήμουν ιδιαίτερα σκληρός με την Βόρεια Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έκρινε σε δηλώσεις ότι η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.


Τίλερσον: «Να κοιμηθούν ήσυχοι οι Αμερικανοί»

Μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας για επίθεση κατά του Γκουάμ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους. 

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ από τη σύνοδο της ASEAN στη Μανίλα ο Ρεξ Τίλερσον αναγνώρισε στον Τραμπ ότι έστειλε ένα αναγκαίο ισχυρό μήνυμα στον Κιμ για την «αδιαμφισβήτητη» ικανότητα αυτοάμυνας των ΗΠΑ. αλλά και για να αποτραπούν τυχόν «λανθασμένοι υπολογισμοί» από μέρους του κομμουνιστικού καθεστώτος. Από την άλλη, όμως, ο Αμερικανός υπ Εξ επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν στέλνουν μήνυμα ότι κινούνται στην κατεύθυνση ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

«Να κοιμηθούν ήσυχοι οι Αμερικανοί», είπε ο Τίλερσον. «Εξ’ όσων έχω δει και γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η κατάσταση άλλαξε δραματικά το τελευταίο 24ωρο».


Απειλές από τον Μάτις κατά της Βόρειας Κορέας

Ο Τίλερσον δεν πρόλαβε να ρίξει τους τόνους κι ο υπουργός Άμυνας ανέβασε και πάλι την ένταση. Απηχώντας την πολεμική ρητορική του Τραμπ ο Τζιμ Μάτις κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να διακόψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και «να σταματήσει να μελετά κινήσεις που θα οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».

«Την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση μέσω διπλωματικών μέσων αυτής της παγκόσμιας απειλής, πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδυασμένες συμμαχικές δυνάμεις διαθέτουν τώρα τις πλέον ακριβείς, ισχυρές αμυντικές και επιθετικές ικανότητες στη Γη», επεσήμανε, τονίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ όπως και να 'χει θα βγει χαμένη είτε σε σύρραξη που θα προκαλέσει είτε σε μια εξοπλιστική κούρσα.

ΣΧΟΛΙΑ (87)

Θανάσης

Μην πειράζετε τα Κομμούνια,θα διαμαρτυρηθεί ο Βρούτσης,θα βρίσει ο ΠΟΛΑΚΗΣ.ειπαμε ο αντικομμουνισμός ειναι κακο πράγμα ενω ο κομμουνισμός οπως αποδείχθηκε ηταν ο παράδεισος που ολοι ζηλεύουν .

Κιμ Νίκος

Ζέστη! Βαράει στο νου

vasilis

διορισμένος απο τον ΣΥΡΙΖΑ εισαι?

νηρέας

Λόγια της καραβάνας .....αν γίνει σύγκρουση πόσοι Β Κορεάτες θα φύγουν στην Κίνα ? Η Κίνα τους θέλει η Ρωσία . ? Το ότι και οι δύο Τραμ ,Κιμ έχουν 1 (δόση )...

Ηρακλης

Οι κομμουνιστές ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπανι. Το ΚΚΕ λεει θα κανει διαδηλώσεις συμπαράστασης σε αυτον τον ΑΝΩΜΑΛΟ Κιμ Γιονγκ Μουνκ.

Κιμ Γιωργής

Δυο τουρίστριες με πολλές ορέξεις συναντούν ένα τσοπάνη στον περίπατο του βουνού. Χωρίς πολλά λόγια του την πέφτουν και βγάζουν τα μάτια τους για κανένα μισάωρο. Κατενθουσιασμένες προσπαθούν να τον πείσουν: Να έρθεις μαζί μας στη Σουηδία. Θα περνάς ζωή και κότα μαζί μας τέτοιος άνδρας που είσαι! Τουν αδιρφό μ να πάριτι μαζί σας. Γιατί είναι καλύτερος από σένα; απορούν οι τουρίστριες. Καλύτιρους δι λέτι τίπουτας. Πέρισυ π.ε μια αρκούδα κι ακόμα τουν φέρνει μέλι στου χουριό! ________________ Αν τον καβαλήσει τον γέρο ο μπούλης θα τον κερνάει όλος ο πλανήτης

Φιλελευθερος αντιαριστερός

Μη δει ο βούτςης τις φωτό με τις υψωμένες γροθιές του λαού του Κιμ γιατι. θα καταργήςει τις παρελάςεις και θα βάλει τους μαθητές να τριγυρίζουν με υψωμένες γροθιές απειλώντας το Κυριάκο και τους φιλελεύθερους.

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ,_______είναι ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ εδώ μέσα__________ με ψυχολογία πυρομανή, περιμένουν με ΚΡΥΦΗ ΑΔΗΜΟΝΙΑ το ...(απίθανο βέβαια να γίνει) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ!..___________Αυτοί είναι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!________Γιά τους οποίους έγραψε ο Χατζηδάκις ότι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν είναι "ιδεολογία", είναι ΚΤΗΝΩΔΙΑ!..

Τότε σε παρακαλώ

Ρίξε μια ματιά σε έναν καθρέπτη και εξόντωσε τον φασίστα που βλέπεις. Θα είναι μια καλή αρχή.

Αντιαριστερός

Φασίστες φασίστες φασίστες φασίστες φασίστες φασίστες φασίστες φασίστες και φασισμός φασισμός φασισμός φασισμός φασισμός.

Adams

... κοινώς Τσουρέκια .....

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε...

Ο Κιμ έστησε την αυθόρμητη συγκέντρωση όπως ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους δεν πληρώνω και τους αγανακτισμένους. Τώρα βέβαια είναι ηθικό να πληρώνεις. Δείτε τους ΒορειοΚορεάτες και θα δείτε τι οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ευτυχώς που δεν έχουμε πυρηνικά όπλα γιατί με τόσους Καρανίκες δεν θα υπήρχαμε εδώ και μήνες. Σκέψου το αρχινταή Πολάκη που κρύβεται πίσω από την ασυλία του να είχε πρόσβαση το βούρλο σε πυρηνικά. ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ! Θα τα έριχνε και μετά θα τα φόρτωνε στην δικαιοσύνη που δεν είχε σταματήσει τους άλλους 40 χρόνια που τα φτιάξαν!

Μαργκάλ

Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δεν πρόκειται να ανεχθούν επίθεση των ΗΠΑ στη "γειτονιά" τους, επομένως θα προσπαθήσουν αρχικά να την αποτρέψουν. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε ο πλανήτης θα γίνει πυροτέχνημα, μέσα στο οποίο θα βρίσκονται φυσικά και οι ΗΠΑ.

Αγύριγο κεφάλι

"Προληπτικό χτύπημα" ο ΕΝΑΣ, "Πυρηνικό κεραυνό" ο ΑΛΛΟΣ!..___________Αχ! Πόσο μας ...ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ; __ Κατακαλόκαιρο!..__________Και οι ...ΔΥΟ!..

mother of all sciences/crafts/arts=intelligence

Ti λέει το κερία αυτό (σημειωτέον το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο,βλέπε το ερπετό μέσω intell εξαπάτησε Εύα)Νόμος Νο 1: Τίποτα και κανένας δεν είναι αυτό πού δείχνει.Αυτό ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με τα κοινά πρέπει να είναι αποτυπωμένο ως τατουάζ στον εγκέφαλο.Ένας οποιοσδήποτε κοινός θνητός που δεν έχει ιδιόκτητα μέσα εξακρίβωσης έχει τις εξής επιλογές: Να αρκεστεί σε ότι του πλασάρουν οι έχοντες Ατζέντα εν συνεχεία να πάρει θέση στην κερκίδα κ να κραυγάζει υπέρ ή κατά σαν να αφορούσε κάφρους σε αγώνα οσφπ-παο -Να γυρίσει πλευρό και να συνεχίσει το ροχαλητό- Να αδιαφορήσει εντελώς και να συνεχίσει την καθημερινότητα του, είτε επειδή προέχει ο επιούσιος,είτε επειδή δεν τον αφορά επειδή είναι μπίζνες για ελέφαντες και όχι μυρμήγκια,είτε επειδή νιώθει εκείνος ως ελέφαντας που το σύμπαν χορεύει & περιστρέφεται γύρω από τον ομφαλό του,και δεν καταδέχεται να καταπιαστεί με τέτοια ανύπαρκτα ζητήματα.Να να γίνει ακτιβιστής. Να προβληματιστεί και με ότι πενιχρά μέσα του επιτρέπουν οι ανώτερες δυνάμεις,να αρχίσει να ερευνά μέχρι εκεί που του επιτρέπουν οι ανώτερες δυνάμεις. Με διασκεδάζουν αφάνταστα όσοι επικαλούνται την αδικία γιατί να κατέχουν μόνο οι γνωστές χώρες αυτά τα όπλα και γιατί όχι και ο Κιμ ; εκείνος σε πηγάδι κατούρησε ; αυτά τα πρόσωπα αν κοιτάξουν γύρω τους και ιδιαίτερα κάτωθεν θα δούν άλλα πρόσωπα που στερούνται των υλικών αγαθών που κατέχουν ; γιατί δεν αλλάζουν τον κόσμο ξεκινώντας από τον εαυτό τους ; επιχειρήματα νηπίων. Προσωπικά θα επιθυμούσα να κατέχω τον πλούτο των 1000 πλουσιότερων του κόσμου, κ το επόμενο πρωϊ να πάω να αγοράσω εδάφη, κατοικίες κτλ και να τα δωρίσω σε όσους στερούνται πατρίδας, στέγης, φαγητού, ένδυσης τι σημαίνει αυτό ; θα μου πουν μπράβο παιδί μου πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα πέρνα από το γραφείο να τα πάρεις.Τον κόσμο καλώς ή κακώς από την τελευταία γειτονιά μιας παραγκούπολης μέχρι τον θρόνο ενός αυτοκράτορα τον καθορίζουν οι ισχυροί.Οι όποιοι ισχυροί όταν συνδυάζουν ανθρωπιά & σοφία περνούν στην αιωνιότητα Κατόπιν αυτών, το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σενάριο λέτε ο Κιμ να είναι dream spy όλων των εποχών ; στην υπηρεσία των ΗΠΑ ή ένας Σαμψών με/ή χωρίς αιτία ; ένα ανδρείκελο της Κίνας με εντολή να δοκιμάσει τις αντοχές των ΗΠΑ εντός προκαθορισμένων ορίων ; * Ως πλέον αξιόπιστη πληροφορία σε ένα ωκεανό φημών συγκρατώ την δήλωση του ΥΠ.ΑΜ των ΗΠΑ "να σταματήσει η Β.Κορέα να επιδιώκει,να επιδιώκει (λέξη κλειδί) την απόκτηση πυρηνικών" = ή θα το κάνει μόνη της ή θα την σταματήσουν οι ΗΠΑ.

Σουπερ

Εισαι βαρετος...

Your Majesty... whence cometh thou ?

Για την "μεγαλειότητα" σου ΙΣΩΣ... για κάποιους άλλους που μετράνε ( βάση feedback υπάρχει ενδιαφέρον ). Γιατί δεν προσφέρεις στο κοινό τα δικά σου ΦΩΤΑ ; Εδώ η ανθρωπότητα έχει αγκαλιάσει αμέτρητους ψευδο-μεσσίες & ψευδοπροφήτες... με πιό πρόσφατο τον Νταουλιέρη των Αγορών... η αγορά βελάζει από πρόβατα πρόθυμα να ακολουθήσουν μια χαρισματική μορφή όπως αφήνεις να εννοηθεί για την Υψηλότητα σου... γιατί τους στερείτε την δυνατότητα αρχοντά μας ;

***

Αλιεξη βλεπε να μαθαινεις πως γινωνται οι 'αυθορμητες' συγκεντρωσεις. Οποιος τομλαει ας μη παει...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leyk_09

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή την χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών