Τραγωδία στη Γαλλία: Τιμώρησαν τον 5χρονο γιο τους και τον βρήκαν νεκρό στο δρόμο

Τραγωδία στη Γαλλία: Τιμώρησαν τον 5χρονο γιο τους και τον βρήκαν νεκρό στο δρόμο

Η εισαγγελία έδωσε εντολή για έρευνα εναντίον των γονιών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος αποτελεί συνέπεια της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στο παιδάκι, διότι είχε «βρέξει» το κρεβατάκι του

Τραγωδία στη Γαλλία: Τιμώρησαν τον 5χρονο γιο τους και τον βρήκαν νεκρό στο δρόμο
Πώς αντιδρά ένας γονιός για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παιδιού του; Η τιμωρία αποτελεί μία λύση, ή επί της ουσίας αναδεικνύει την αδυναμία των γονιών να ελέγξουν την κατάσταση; Στη σύγχρονη κοινωνία επιβάλλεται οι γονείς να «εκπαιδεύονται»« από ειδικούς; Τα αναπάντητα -σε πολλές περιπτώσεις- ερωτήματα κόστισαν τη ζωή σε ένα 5χρονο παιδάκι στη Γαλλία. Το μικρό αγόρι τιμωρήθηκε διότι «έβρεξε» το κρεβατάκι του. Λίγες ώρες αργότερα, οι γονείς του το βρήκαν στη μέση ενός δρόμου παγωμένο και νεκρό!


Κλείσιμο

Μία μεγάλη τραγωδία χτύπησε τη μικρή πόλη της Γαλλίας Aire-sur-la-Lys. Μία τραγωδία με τρία θύματα, καθώς το 5χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ οι τύψεις για το θάνατό του θα βαραίνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους, τους δύο τραγικούς γονείς. Οι Ερινύες, ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές που κυνηγούν τον πατέρα και τη μητέρα, καθώς η γαλλική εισαγγελία έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας. Μία έρευνα που θα εστιάζει στο αν ο θάνατος του μικρού αγοριού αποτελεί συνέπεια της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στο παιδί από τους γονείς του.

Η αστυνομία έχει σχεδόν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 5χρονο αγόρι το έσκασε από το σπίτι του εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς των γονιών του. Μία συμπεριφορά που δεν αφορά τη σωματική βία, αλλά την ψυχική. Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα παιδί όταν βρέχει το κρεβατάκι του αντιμετωπίζει ήδη φοβίες και ντρέπεται. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τιμωρία.



Πρόκειται για μία ιστορία που είχε τραγική κατάληξη για τρεις ανθρώπους στη Γαλλία. Πόσοι άλλοι, εκατομύρια γονείς σε όλον τον κόσμο, δεν χάνουν την ψυχραιμία τους όταν οι ίδιοι αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση με τα παιδιά τους. Οι φωνές, οι τιμωρίες, ο εκφοβισμός, αποτελεί λανθασμένη μέθοδο σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ιστορία, ο κάθε γονιός ας σκεφτεί καλύτερα την αντίδρασή του την επόμενη φορά που το αγοράκι ή το κοριτσάκι του θα κάνει μία ζημιά, θα παίξει λίγο πιο έντονα, ή θα βρέξει το κρεβατάκι του. Ενδεχομένως μία ζεστή αγκαλιά, να δώσει τη λύση και να αποτρέψει την επόμενη μεγάλη τραγωδία...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης