Βίντεο: Έδειραν τούρκο σχεδιαστή μόδας στην Κωνσταντινούπολη

Βίντεο: Έδειραν τούρκο σχεδιαστή μόδας στην Κωνσταντινούπολη

Είχε προηγηθεί απέλασή του από τα κατεχόμενα της Κύπρου γιατί ανέβασε βίντεο όπου διαμαρτύρεται για το ζήτημα της ώρας

Βίντεο: Έδειραν τούρκο σχεδιαστή μόδας στην Κωνσταντινούπολη
Πασίγνωστος Τούρκος σχεδιαστής μόδας, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, απελάθηκε από τα κατεχόμενα στην Τουρκία
, και πριν συλληφθεί, πριν καν κατέβει από το αεροπλάνο, δέχθηκε επίθεση από οργισμένους πολίτες στο χώρο προσγείωσης του αεροδρομίου Αττατούρκ στη Κωνσταντινούπολη.

Ο Σανσάλ, είχε αναρτήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με μήνυμα το οποίο θεωρήθηκε προσβλητικό για την Τουρκία.

Κλείσιμο
Στο επίμαχο βίντεο το οποίο ανέβασε λίγο πριν την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης
, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ ακούγεται να λέει σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία: «Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εντάξει μωρό μου. Δεν σας φίλησα καν. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Μπαρμπαρός Σανσάλ περίμενε η αστυνομία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να τον συλλάβει αλλά μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος δέχτηκε επίθεση από πολίτες. Η αστυνομία επενέβη και τον επιβίβασε σε αστυνομικό όχημα.

Επισήμως, δεν έχει γίνει γνωστή η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει ο Σανσάλ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αντιδράσεις Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων και ενεργών πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απέλασή του διάσημου σχεδιαστή επικρίνοντας τη λεγόμενη «κυβέρνηση» για παρεμπόδιση της ελευθερίας της έκφρασης. Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ είχε συλληφθεί και πάλι στα κατεχόμενα πριν από ενάμισι χρόνο όταν στην κατοχή του βρέθηκαν 50 γραμμάρια ναρκωτικών. Είχε πάει στη φυλακή για ένα μήνα και μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο παγκοσμίου φήμης και βραβευμένος Τούρκος σχεδιαστής, είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις του αφορούν συνήθως τη θέση του υπέρ της λύσης του Κυπριακού, της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της θέσης του κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και τις επικρίσεις του σε θέματα με τα οποία διαφωνεί σε ότι αφορά στην επίσημη πολιτική της Τουρκίας. Συχνά, έκανε αναρτήσεις και στα ελληνικά. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης