Σερβιτόρος στο Βρετανικό Μουσείο έσπασε το χέρι αρχαίου αγάλματος

Σερβιτόρος στο Βρετανικό Μουσείο έσπασε το χέρι αρχαίου αγάλματος

Ο σερβιτόρος, που ανήκει σε εξωτερική εταιρεία, είχε σκύψει κάτω από το άγαλμα «Townley Venus» και χτύπησε το δεξί χέρι του αγάλματος την ώρα που σηκώθηκε

Σερβιτόρος στο Βρετανικό Μουσείο έσπασε το χέρι αρχαίου αγάλματος
Ένας σερβιτόρος που εργάζεται στο Βρετανικό Μουσείο, έσπασε τον αντίχειρα ενός ανεκτίμητου ρωμαϊκού γλυπτού, όπως έγινε γνωστό.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το «The Art Newspaper», αλλά μόλις τώρα ήρθε στο φως.

Ο σερβιτόρος, που ανήκει σε εξωτερική εταιρεία, είχε σκύψει κάτω από το άγαλμα «Townley Venus» και χτύπησε το δεξί χέρι του αγάλματος την ώρα που σηκώθηκε.

Ο αντίχειρας έσπασε και έπεσε στο πάτωμα, ευτυχώς ανέπαφος. Το άγαλμα έχει πλέον αποκατασταθεί.

«Ατυχές περιστατικό»
Κλείσιμο

Το Βρετανικό Μουσείο δήλωσε πως έλαβε «σοβαρά» το περιστατικό. «Ήταν ένα ατυχές περιστατικό. Η διατήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σημασίας» δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

«Οι ειδικοί συντηρητές μας έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν πλήρως το αντικείμενο και έχει παραμείνει σε δημόσια εμφάνιση. Έχουμε επανεκπαιδεύσει όλα τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τις διάφορες εκδηλώσεις».

Από το συγκεκριμένο γλυπτό, πάντως λείπει ήδη ο δείκτης του χεριού, που είχε σπάσει προτού καταλήξει στο Βρετανικό Μουσείο.

Το γλυπτό, που απεικονίζει μια ημίγυμνη θεά του έρωτα, είναι ένα μαρμάρινο αντίγραφο του ελληνικού πρωτότυπου και χρονολογείται από τον 1ο ή το 2ο αιώνα. Ανασκάφθηκε το 1775 από τα λουτρά στο λιμάνι της Όστια στη Ρώμη και αγοράστηκε από τον Άγγλο συλλέκτη Τσαρλς Τάουνλι.

Πουλήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο το 1805. Το ελληνικό πρωτότυπο χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης