Ο Τζο Μπάιντεν σε έκθεση ελληνικής τέχνης στη Νέα Υόρκη

Ο Τζο Μπάιντεν σε έκθεση ελληνικής τέχνης στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση ανάδειξης των Ελλήνων δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στα Hamptons, σε ένα από τα πιο σημαντικά  προάστια της Νέας Υόρκης στην ορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Τζο Μπάιντεν σε έκθεση ελληνικής τέχνης στη Νέα Υόρκη
Σημαντική επιτυχία σημειώνει η ελληνική τέχνη στη Νέα Υόρκη καθώς η δημοσιογράφος Ειρήνη Βανταράκη για δεύτερη χρόνια διοργάνωσε ομαδική έκθεση Ελλήνων ζωγράφων με τίτλο «Φως».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση ανάδειξης των Ελλήνων δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στα Hamptons, σε ένα από τα πιο σημαντικά  προάστια της Νέας Υόρκης στην ορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η έκθεση έτυχε της υποστήριξης ενός εκ των σημαντικότερων Ελληνοαμερικανών, του πατέρα Αλεξανδρου Καρλούτσου και της ιδιαίτερα δραστήριας συζύγου του πρεσβυτέρας Ξάνθης Καρλούτσου. 

Το εν λόγω ζευγάρι με την αγάπη του για την ελληνική τέχνη καθώς και ο επιχειρηματίας  Ιωάννης Ιωσήφ Βαρδινογιάννης της Anek Lines υπήρξαν οι βασικοί υποστηρικτές του εγχειρήματος.

Δεκάδες ήταν οι ομογενείς και οι Αμερικανοί που επισκέφτηκαν την έκθεση μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών Τζο Μπάιντεν με την οικογένειά του στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε στον χώρο της έκθεσης προς τιμή ιδρύματος της οικογένειας του εκλιπόντος γιου του Μπο Μπάιντεν.  
Κλείσιμο

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός  είναι οτι τα εγκαίνια πραγματοποίησε η πολυεκατομμυριούχος κα. Reggio ιδιοκτήτρια των γνωστών βιβλιοπωλείων  Barnes and Nobles. 

Η έκθεση θα συνεχιστεί στα γραφεία του Εθνικού Κήρυκα  στο Long Island City μετά από πρόσκληση του εκδότη κ. Αντώνη Διαματαρη  το Νοέμβριο και αμέσως μετά εξίσου σημαντικός σταθμός ειναι η φιλοξενία της έκθεσης στο προξενείο της Νέας Υόρκης στην καρδιά του Μανχαταν.

Εδω αξίζει να σημειωθεί οτι ο νέος πρόξενος Κωνσταντινος Κουτρας έχει προσφέρει σημαντική στήριξη στην προσπάθεια κι έχει ξεκινήσει επαφές με τα μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι Έλληνες καλλιτέχνες . Η είδηση είναι οτι το Metropolitan Museum of New York το γνωστό ΜΕΤ έχει δείξει ενδιαφέρον για τον ταλαντούχο ζωγράφο Στέφανο Δασκαλακη μετά από επαφές του πρόξενου.

Οι ζωγράφοι που πήραν μέρος στην έκθεση είναι οι: Αγγελος Jamal Joratli, Ζήνα Λιναρδακη , Γιώργος Σταθοπουλος , Πετρος Πτωχοπουλος, Μιχαλης Καψαλης, Λίλιαν Μανωλακάκη, Δημητρης Μυταράς Ιαννης Νίκου, Ηλίας Παπανικολάου , Μαρια Παπουτσα, Ελενη Παρμακελλη ,  Γιωργος Μαγγιρας, Μαρίνα Στελλατου, Χρυσα Βεργη, Πετρος Πτωχοπουλος καθώς και οι Σοφια Καλογεροπουλου, Μαρια Φιλοπουλου, Πασχαλης Αγγελιδης.

Εντυπωσιασμένος επίσης απο την έκθεση «Ελληνικό Φως» και την Ελληνική τέχνη  έμεινε ο αντιπρόεδρος Joe Biden (στη φωτογραφία ξεναγείται από την κυρία Βανταράκη) καθώς και ο γιος του αντιπροέδρου Hunter Biden όπου θαύμασε για αρκετή ώρα την έκθεση καθώς και ο Ζωγραφος Jamal Joratli επίτιμος καλεσμένος στην δεξίωση είχε συνομιλία με τον αντιπρόεδρο και τον γιο του Hunter Biden.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης