Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η απάντηση στην πυρηνική δοκιμή

Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η απάντηση στην πυρηνική δοκιμή

Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 πραγματοποίησαν πτήση χαμηλής διέλευσης, σε μια επίδειξη στρατηγικής μαχητικής ισχύος των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας

Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η απάντηση στην πυρηνική δοκιμή
Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν σήμερα το πρωί πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη μαχητικής ισχύος, αλλά και ενεργού αμυντικής συμπαράστασης των ΗΠΑ, προς τη Νότια Κορέα, μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.



Τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν διέλευση χαμηλού ύψους πάνω από την αεροπορική βάση Οσάν στη Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 77 χλμ., από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και περίπου 40 χλμ., από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Η πτήση των βομβαρδιστικών είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες, Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Γκουάμ, όπου βρίσκεται η βάση τους.
Κλείσιμο



Τα δύο βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο φορτίο συμβατικών και κατευθυνόμενων όπλων στο αμερικανικό οπλοστάσιο, συνόδευσαν μαχητικά της νοτιοκορεατικής, αλλά και της αμερικανικής αεροπορίας, κατά τη διέλευση χαμηλού ύψους που πραγματοποίησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης