Έφτασε στο Μεξικό ο Τραμπ και προκαλεί επιμένοντας για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα

Έφτασε στο Μεξικό ο Τραμπ και προκαλεί επιμένοντας για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα

Οργή από τους Μεξικανούς για τον πρόεδρο Νιέτο που δέχτηκε να συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο - Θα επικεντρωθούν σε οικονομικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας

Έφτασε στο Μεξικό ο Τραμπ και προκαλεί επιμένοντας για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στο Μεξικό πριν από λίγη ώρα για μια συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος δέχτηκε σκληρές κριτικές από τους συμπατριώτες του που έδωσε τη συγκατάθεσή του για αυτή τη συνάντηση.

Σύμφωνα πάντως με τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ δεν πρόκειται να αλλάξει τη σκληρή στάση του όσον αφορά στο μεταναστευτικό, θέμα το οποίο πρόκειται να θίξει διεξοδικά σε ομιλία του στην Αριζόνα.

Ο Λάρι Ρούμπιν, πρόεδρος ενός οργανισμού μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ζουν στο Μεξικό έδωσε στη δημοσιότητα μερικές λεπτομέρειες από την επίσκεψη του Τραμπ στο Μέξικο Σίτι.

Ο Τραμπ θα επικεντρωθεί στα θετικά, όπως ανέφερε, αντιμετωπίζοντας τη συνάντηση σαν μια απαρχή διαλόγου για κοινά οικονομικά συμφέροντα και θέματα ασφαλείας. Ο Ρούμπιν τόνισε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ θα αναφέρει επιγραμματικά την πρόθεσή του να χτίσει τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και να βάλει τους Μεξικανούς να το πληρώσουν, μια προσβλητική πρόταση σύμφωνα με πολλούς Μεξικανούς.

Ο Τραμπ θα αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της χώρας στις 5:30 (τοπική ώρα) με προορισμό το Φόινιξ όπου θα εκφωνήσει τον λόγο του για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Κλείσιμο

Η απόφασή του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου να κρατήσει όσο το δυνατό μυστική την επίσκεψή του στο Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα την ελλειπή κάλυψη του γεγονότος από τα Μέσα.

Πάντως τα περισσότερα εξ αυτών άσκησαν δριμεία κριτική στον Τραμπ για την προσέγγισή του στο θέμα της επίσκεψής του με τον πρόεδρο Νιέτο καθώς θα είναι περιοριστική για αυτά και επιπλέον δεν πρόκειται να δεχθεί ερωτήσεις παό τους δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του τείχους, η Τάνα Γκερτζ, σύμβουλος του Τραμπ τόνισε ότι ο ίδιος επιμένει στην πρότασή του και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

«Εϊναι ο μόνος υποψήφιος που θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, θα ασφαλίσει τα σύνορά μας, θα ενισχύσει τους υπάρψοντες νόμους και θα σταματήσει τους Αμερικανούς να προσλαμβάνουν παράνομους εργάτες. Αυτές οι αλλαγές όχι μόνο θα βάλουν ένα τέλος στην επιδημία της παράνομης μετανάστευσης, αλλά θα δημιουργήσουν και πιο ασφαλείς κοινωνίες και δουλειές με καλύτερους μισθούς, που θα ξανακάνουν μεγάλη την Αμερική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης