ΗΠΑ: Το Ιράκ μπορεί να ανακαταλάβει τη Μοσούλη μέσα στο 2016

ΗΠΑ: Το Ιράκ μπορεί να ανακαταλάβει τη Μοσούλη μέσα στο 2016

«Ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει θέσει ως στόχο την ανακατάληψη της Μοσούλης μέσα στο 2016 και πιστεύω ότι μπορούμε... να συναντήσουμε τις προσδοκίες του, αν και ο ίδιος επιλέξει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή

ΗΠΑ: Το Ιράκ μπορεί να ανακαταλάβει τη Μοσούλη μέσα στο 2016
Την εκτίμηση ότι το Ιράκ μπορεί να ανακτήσει τη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, μέχρι το τέλος του 2016, έκανε ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, δήλωσε την Τρίτη (30/8), ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαιντέρ αλ Αμπαντί. Ο τελευταίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας, η οποία έχει εγκαταστήσει τις βάσεις της στο Ιράκ και στη Συρία, βάφοντας με αίμα ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει θέσει ως στόχο την ανακατάληψη της Μοσούλης μέσα στο 2016. Πιστεύω ότι μπορούμε... να συναντήσουμε τις προσδοκίες του Αμπαντί, αν και ο ίδιος επιλέξει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία του αραβικού κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης