Μπουρκίνι: Η φωτογραφία που αναδεικνύει την υποκρισία των Γαλλικών αρχών

Μπουρκίνι: Η φωτογραφία που αναδεικνύει την υποκρισία των Γαλλικών αρχών

Ενενήντα χρόνια... ιστορίας στον ενδυματολογικό έλεγχο των πλαζ από τη γαλλική αστυνομία

Μπουρκίνι: Η φωτογραφία που αναδεικνύει την υποκρισία των Γαλλικών αρχών
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η εικόνα των Γάλλων αστυνομικών της... παραλίας, να υποχρεώνουν μία μουσουλμάνα να αποχωριστεί το λεγόμενο «μπουρκίνι» της σε πλαζ της Νίκαιας. Γάλλοι πολίτες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάρτησαν στο facebook φωτογραφίες, δείχνοντας έναν Γάλλο αστυνομικό, σχεδόν πριν από 90 χρόνια, να ελέγχει το... ύψος του γυμνού ποδιού που αφήνει εκτεθειμένο το ολόσωμο μαγιό. Δύο εικόνες, η μία του 1925, η άλλη του 2016, που εμφανίζουν το μέγεθος της υποκρισίας, τόσο την εποχή εκείνη, όσο και στην τωρινή.

Το 1925, η γαλλική αστυνομία δεν επέτρεπε την έκθεση του γυναικείου σώματος στα μάτια του αρσενικού πληθυσμού. Ο αστυνομικός εμφανίζεται στην παραλία με τη... μεζούρα, προκειμένου να μετρήσει πόσο... μπούτι αφήνει έκθετο το μαγιό της γυναίκας.

Το 2016, τέσσερις Γάλλοι αστυνομικοί έχουν εγκλωβίσει μία μουσουλμάνα, την οποία υποχρεώνουν να γδυθεί, βγάζοντας το «μπουρκίνι» της, με την πρόφαση ότι δεν πρέπει να προκαλείται ο κόσμος μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα στη Γαλλία.


Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης