Έκκληση της γαλλικής αστυνομίας για μη δημοσίευση εικόνων φρίκης
Οι γαλλικές αρχές ζητούν σεβασμό των θυμάτων - Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην «ανεβάζουν» φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας στα social media
Μέσω twitter η γαλλική αστυνομία απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει φωτογραφίες και βίντεο της ανείπωτης τραγωδίας στη Νίκαια. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να σεβαστούν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την φονική επίθεση του φορτηγού στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ την Πέμπτη το βράδι. Για το λόγο αυτό, συστήνεται ο περιορισμός των δημοσιοποιούμενων εικόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είναι φυσικό, τα social media πλημμύρισαν από φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένο υλικό από ερασιτέχνες παρευρισκόμενους στο τραγικό επεισόδιο, οι περισσότερες από τις οποίες ανακυκλώνουν τη φρίκη.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.