Η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον στην «προδοσία» του Μάικλ Γκόουβ

Η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον στην «προδοσία» του Μάικλ Γκόουβ

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να κάνω αυτά που ήθελα. Του εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία», δήλωσε σήμερα ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου

Η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον στην «προδοσία» του Μάικλ Γκόουβ
Η ευθύνη της υλοποίησης του Brexit βαραίνει πλέον άλλους ώμους, δήλωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εχθές προέβη στην ανακοίνωση-βόμβα ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών, μετά την «προδοσία» από τον αλλοτινό του σύμμαχο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, που μπήκε δυναμικά στην κούρσα διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ενώ όλα τα βρετανικά ΜΜΕ εμφανίζονταν σίγουρα το τελευταίο 24ωρο ότι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου θα διεκδικούσε την αρχηγία των Τόρις, με απώτερο στόχο τον «ρόλο» του πρωθυπουργού που θα οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν.

Αντί για τον Μπόρις Τζόνσον,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ ήταν τελικά εκείνος που πέρασε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης της θέσης του Κάμερον, ανακοινώνοντας εχθέςτην υποψηφιότητά του και δίνοντας παράλληλα το «φιλί του Ιούδα» στον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Μπόρις δεν είναι ηγέτης».

Ερωτηθείς σήμερα εάν αισθάνεται «προδομένος» από τον παλιό του φίλο και σύμμαχο, ο Τζόνσον έκανε μία μικρή παύση για να σκεφτεί και απάντησε στον δημοσιογράφο: «Δυστυχώς, δεν μπορώ πλέον να κάνω αυτά που ήθελα. Κάποιος άλλος έχει τώρα την ευθύνη και του εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία».
Κλείσιμο

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου υπογράμμισε ότι δεν μετανιώνει καθόλου για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία υπέρ του Brexit και ενθάρρυνε τους Βρετανούς να παραμείνουν αισιόδοξοι. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στους δημοσιογράφους, ένας περαστικός φώναξε στον εκκεντρικό πολιτικό ότι φέρεται με δειλία, εγκαταλείποντας ένα «πλοίο που βουλιάζει». «Συνειδητοποιείς τι έκανες στη χώρα σου», ρώτησε τον επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit ενώπιον των ρεπόρτερ, για να λάβει την εξής απάντηση: «Ανοησίες, η χώρα μου φαίνεται μια χαρά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης