Σφροδρή επίθεση από τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ εναντίον του Ερντογάν

Σφροδρή επίθεση από τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ εναντίον του Ερντογάν

Δεν είναι δυνατόν ένας ηγέτης να κάνει δηλωσεις για «μολυσμένο αίμα» Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής τον 21ο αιώνα, δήλωσε ο Ν. Λάμερτ

Σφροδρή επίθεση από τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ εναντίον του Ερντογάν
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με βουλευτές της Μπούντεσταγκ.

Λίγο μετά από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας στη γερμανική βουλή, όπου η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς βουλευτές ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και πρότεινε να ελεγχθεί το αίμα τους, επειδή είναι «ακάθαρτο».

Κλείσιμο
«Το γεγονός ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος μπορεί, τον 21ο αιώνα, να συνδέει τις επικρίσεις του εναντίον δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών της Μπούντεσταγκ με αμφιβολίες για την τουρκική καταγωγή τους, να περιγράφει το αίμα τους σαν μολυσμένο, δεν πίστευα πως θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο»
, δήλωσε ο Νόρμπερτ Λάμερτ μιλώντας στη Γερμανική βουλή.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ πρόσθεσε, εν μέσω ηχηρών χειροκροτημάτων, ότι απορρίπτει επίσημα την κατηγορία εκ μέρους του Ερντογάν ότι «μέλη αυτού του κοινοβουλίου μπορεί να είναι φερέφωνα τρομοκρατών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε το περασμένο σαββατοκύριακο ότι θα πρέπει «να αναλυθεί σε εργαστήριο το αίμα των τουρκικής καταγωγής Γερμανών βουλευτών» που ψήφισαν υπέρ της απόφασης για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, ώστε να ελεγχθεί η καταγωγή τους».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους 11 τουρκικής καταγωγής βουλευτές που ψήφισαν την απόφαση ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος τους Κούρδους αντάρτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης