Μέρκελ: Ισχυρές οι σχέσεις με την Τουρκία, παρά τις διαφορές

Μέρκελ: Ισχυρές οι σχέσεις με την Τουρκία, παρά τις διαφορές

«Το εύρος των δεσμών μας, η φιλία μας, οι στρατηγικοί δεσμοί μας είναι μεγάλοι», τόνισε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος

Μέρκελ: Ισχυρές οι σχέσεις με την Τουρκία, παρά τις διαφορές
Τους ισχυρούς δεσμούς που διέπουν τις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, σημείωσε σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ
, λίγες ώρες μετά το διπλωματικό επεισόδιο που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο κρατών, μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη μία πλευρά και την απόσυρση του Τούρκου πρέσβη στο Βερολίνο από την άλλη.

«Υπάρχουν πολλά που ενώνουν τη Γερμανία με την
Τουρκία
Κλείσιμο
και ακόμη κι αν έχουμε διαφορετική άποψη για ένα θέμα, το εύρος των δεσμών μας, η φιλία μας, οι στρατηγικοί δεσμοί μας είναι μεγάλοι», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Γερμανία υποστηρίζει το διάλογο ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία και επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με την Άγκυρα. Μην λησμονούμε ότι οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ στη Γερμανία φιλοξενούνται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι μετανάστες, οι οποίοι συνεισφέρουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης