Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας καθώς τις τελευταίες ώρες πληροφορίες λένε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει στην Στοκχόλμη και ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν χτύπημα εναντίον των πολιτών.
«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Simon Bynert.
Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μαχητές του ISIS και συγκεκριμένα 7-8 άτομα έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.
Τουλάχιστον 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT), και δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.
Κλείσιμο
Τον Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 - 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.
«Ανθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή