«Ο Πάπας είναι ένας άγγελος» λένε οι οικογένειες που πήρε μαζί του από τη Λέσβο

«Ο Πάπας είναι ένας άγγελος» λένε οι οικογένειες που πήρε μαζί του από τη Λέσβο

Οι τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων δηλώνουν πως είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ιταλία

«Ο Πάπας είναι ένας άγγελος» λένε οι οικογένειες που πήρε μαζί του από τη Λέσβο
Λίγες μέρες μετά το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο και την απόφασή του να προσφέρει άσυλο σε τρεις οικογένειες προσφύγων, μέλη των οικογενειών αυτών μιλούν στην Daily Mail, τονίζοντας πως αισθάνονται ανακουφισμένοι.

Ο πατέρας της μιας οικογένειας, ο Χασάν, σχολίασε πως πριν τον πόλεμο είχε μια υπέροχη ζωή, αλλά αναγκάστηκε να αφήσει την χώρα του γιατί αρνήθηκε να πολεμήσει για τον Ασάντ. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο ίδιος: «
Πέρυσι, με κάλεσαν από τον στρατό. Έπρεπε να δραπετεύσουμε γιατί δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν. Δεν είμαι στρατιώτης. Είμαι σχεδιαστής κήπων. Η γυναίκα μου είναι μηχανικός».


Κλείσιμο

Ακόμα πρόσθεσε πως: «Ο Πάπας έδειξε καλύτερα στοιχεία από τους Ισλαμιστές ηγέτες και τους Άραβες πολιτικούς, καθώς εκείνοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για εμάς. Πολλοί ρωτούν γιατί ο Πάπας προσέφερε καταφύγιο σε μουσουλμάνους. Εκείνος τους απάντησε πως το έκανε γιατί είμαστε απλά άνθρωποι που χρειαζόμαστε βοήθεια. Θέλω να γράψω ένα γράμμα στον Πάπα για να τον ευχαριστήσω. Σκέφτομαι όμως, και την οικογένεια που αφήσαμε πίσω. Μπορείς να βρεις κάποιο νέο μέρος να μείνεις, μπορείς να βρεις νέα δουλειά, αλλά δεν μπορείς να βρεις νέα οικογένεια». Τώρα ο Χασάν με τη σύζυγό του και τον δίχρονο γιο τους σχεδιάζουν να μάθουν την ιταλική γλώσσα, να προσπαθήσουν να βρουν δουλειές και να αφομοιωθούν στην Ιταλία. 



Ο πατέρας της δεύτερης οικογένειας, ο 51χρονος Ραμί, ο οποίος ήταν δάσκαλος έφτασε στην Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Ο ίδιος δήλωσε πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ μετά από χρόνια πολέμου. Δεν μπορούσαμε να το αντέξουμε άλλο, να ζούμε με το φόβο των βομβών. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που βρήκαμε λίγη ειρήνη». 

Η τρίτη οικογένεια, η οποία είναι τετραμελής εμφανίστηκε το ίδιο ευγνώμων, ενώ ο πατέρας της οικογένεας, Οσάμα περιέγραψε τον Πάπα ως έναν άγγελο που τους έσωσε, καθώς η ειρήνη δεν έχει σύνορα.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης