Βρυξέλλες: Ο «ήρωας» του αεροδρομίου Zaventem που έσωσε επτά τραυματίες

Βρυξέλλες: Ο «ήρωας» του αεροδρομίου Zaventem που έσωσε επτά τραυματίες

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, μετά την διπλή έκρηξη επικράτησε πανικός, με πολλά άτομα να μένουν ακρωτηριασμένα ή βαρύτατα τραυματισμένα

Βρυξέλλες: Ο «ήρωας» του αεροδρομίου Zaventem που έσωσε επτά τραυματίες
Μετά την τραγωδία των Βρυξελλών με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης, που άφησαν πίσω περισσότερους από 30 νεκρούς, τον γύρο του κόσμου κάνει η ηρωική πράξη ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο Zaventem. 

Ο Alphonse Lyoura, ο οποίος εργάζεται ως χειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο, βρέθηκε στο κέντρο των εκρήξεων, επέλεξε, όμως, να μην αναζητήσει καταφύγιο, αλλά να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, μετά την διπλή έκρηξη επικράτησε πανικός, με πολλά άτομα να μένουν ακρωτηριασμένα ή βαρύτατα τραυματισμένα. Ο ίδιος σχολίασε σοκαρισμένος πως: «Βοήθησα τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα. Μεταφέραμε κάποιους που δεν κινούνταν έξω. Επικρατούσε παντού πανικός. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος, καλυμμένους με αίμα, που δεν κινούνταν. Πολλά άτομα ακρωτηριάστηκαν. Ένας άντρας έχασε και τα δυο του πόδια».

Κλείσιμο


Η ηρωική κίνηση του Lyoura έγινε παγκοσμίως γνωστή, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν πως άνθρωποι σαν αυτόν είναι που «κερδίζουν» τους τρομοκράτες.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Alphonse μόλις τους έκανες αποτυχημένους. Αν ένας από εμάς βοηθά ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους μας, τότε δεν κέρδισαν. Δεν θα κερδίσουν ποτέ».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Οι τρομοκράτες δημιουργούν ήρωες. Ο ήρωας δεν ενδιαφέρεται για τη θρησκεία σου. Ο ήρωας είναι απλώς καλός άνθρωπος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης