Απίστευτο ρεκόρ: Μία σπάνια Φεράρι πωλήθηκε για... 32 εκατομμύρια ευρώ

Απίστευτο ρεκόρ: Μία σπάνια Φεράρι πωλήθηκε για... 32 εκατομμύρια ευρώ

Πρόκειται για μία κόκκινη 335 Sport Scaglietti του 1957 η οποία είχε κερδίσει το Grand Prix της Κούβας και είχε οδηγηθεί από τους μεγαλύτερους οδηγούς της εποχής της

Απίστευτο ρεκόρ: Μία σπάνια Φεράρι πωλήθηκε για... 32 εκατομμύρια ευρώ
Ένα νέο ρεκόρ υψηλότερης τιμής σε δημοπρασία αυτοκινήτου έσπασε μία ακόμα Φεράρι. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της εταιρία, καθώς είχαν κατασκευαστεί μόλις τέσσερα από αυτά, πάντα υπό την επίβλεψη του Έντζο Φεράρι αλλά και του αρχιμηχανικού που φέρει το όνομά της. 

Η 335 Sport Scaglietti κατάφερε να πιάσει την εξωφρενική τιμή των 32 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί μέχρι στιγμής σ' αυτό το νόμισμα. Είχε κατασκευαστεί το 1957 ως καθαρόαιμο αγωνιστικό, κερδίζοντας το Γκραν Πρι της Κούβας το 1958 ενώ είχε κάνει και τον καλύτερο γύρο στις 24 Ωρες του Λε Μαν. 

Μέσα στα αξιοπρόσεκτα στοιχεία του παρελθόντος της είναι ότι την είχαν βάλει στο... χέρι οι καλύτεροι οδηγοί της εποχής της, όπως ο Στέρλινγκ Μοσς και ο Μάϊκ Χόθορν. 

Το προηγούμενο ρεκόρ για πώληση αυτοκινήτου σε ευρώ κατείχε και πάλι μία Φεράρι 250 GTO η οποία είχε πωληθεί για 28,5 εκατομμύρια ευρώ το 2014. Πάντως οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι η Φεράρι που κατέχει το ρεκόρ, μιας και η παλιά ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου δίνει μια πλασματική πρωτιά στην προηγούμενη πώληση του 2014 που είχε γίνει στην Καλιφόρνια, ενώ σε πραγματικές τιμές, η 355 είναι σίγουρα το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ. 

Όπως και να έχει, πέρα από ισοτιμίες και διάφορα τέτοια τερτίπια, η 355 ήταν και παραμένει η πιο σπάνια Φεράρι που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς σήμερα. Ο νέος ιδιοκτήτης κράτησε την ανωνυμία του, όμως είναι σίγουρο ότι θα της έχει ήδη φτιάξει την ειδική εκείνη αποθήκη για να μπορεί να θαυμάζει με τα χέρια και τα μάτια ένα από τα πιο εξέχοντα δημιουργήματα του μυαλού και της φαντασίας του ανθρώπου.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης