«Κόκκινος συναγερμός»: O Ολάντ κλείνει τα σύνορα της Γαλλίας

«Κόκκινος συναγερμός»: O Ολάντ κλείνει τα σύνορα της Γαλλίας

Oι αρχές καλούν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους - Πάνω από 1500 στρατιώτες στους δρόμους - Ο γάλλος πρόεδρος ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία τη G20 - Αποκλεισμένες ολόκληρες περιοχές στη γαλλική πρωτεύουσα

«Κόκκινος συναγερμός»: O Ολάντ κλείνει τα σύνορα της Γαλλίας



Κλείσιμο
Την απόφαση να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο θέατρο Μπατακλάν, προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για την κατάσταση ομηρίας. Κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι οι Γάλλοι ενωμένοι και αποφασιστικοί θα αντιμετωπίσουν την μεγάλη αυτή κρίση. Πιο συγκεκριμένα είπε: 
«Ευχαριστώ όλες τις μονάδες βοήθειας για το έργο που επιτέλεσαν. Θεωρώ ότι οι τρομοκράτες που προκάλεσαν αυτό το μακελειό, έχουν μπροστά τους έναν αποφασισμένο λαό. Η Γαλλία παραμένει ενωμένη και αποφασισμένη».





Στους δρόμους ο Στρατός
Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να ξεπερνούν τους 140 οι Αρχές έδωσαν εντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις με τους πρώτους κομάντος να παίρνουν θέση έξω από το θέατρο του Μπατακλάν όπου κρατούνταν όμηροι λίγο πριν την επέμβαση της Αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αναφέρει πως 1.500 στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού.

Νωρίτερα  οι Αρχές εκκένωσαν την Πλατεία Δημοκρατίας και απομακρύνουν τον κόσμο από συγκεκριμένες περιοχές της πόλης που κρίνονται επίφοβες να δεχτούν τρομοκρατικό χτύπημα.
Παράλληλα κάλεσαν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και όσοι είναι έξω να φροντίσουν με ασφάλεια να επιστρέψουν σε αυτά.



Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοκρατών, αφού φοβούνται πως τα χτυπήματα δεν θα σταματήσουν εδώ.

Είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη ολόκληρη σχολιάζουν τα διεθνή δίκτυα.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης