Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πιο «σκοτεινό» μυστικό της δυναστείας των Κένεντι!

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πιο «σκοτεινό» μυστικό της δυναστείας των Κένεντι!

Πώς η οικογένεια αντιμετώπισε την νοητικά ανάπηρη, Ρόζμαρι Κένεντι - Τι αποφάσισε ο πάτερ-φαμίλιας Τζόζεφ Κένεντι

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πιο «σκοτεινό» μυστικό της δυναστείας των Κένεντι!
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό επί δεκαετίες κρατούσε η δυναστεία των Κένεντι και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί, χάρη στην έκδοση δύο βιβλίων, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό «People». Στα βιβλία αποκαλύπτεται ότι ο «πάτερ φαμίλιας» της οικογένειας Κένεντι, Τζόζεφ, αποφάσισε να υποβληθεί σε λοβοτομή η μεγαλύτερη κόρη του, Ρόζμαρι, η οποία ήταν νοητικά ανάπηρη, μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά τον τοκετό στην μητέρα της, Ρόουζ.



Τα δύο βιβλία, που αποκαλύπτουν το επτασφράγιστο μυστικό της δυναστείας των Κένεντι, είναι το «The Missing Kennedy» της Ελίζαμπεθ Κέλερ Πέντακοφ και το «Rosemary: The Hidden Kennedy Daughter» της Κέιτ Κλίφορντ Λάρσον, μάλιστα, η συγγραφέας του πρώτου βιβλίου, η Ελίζαμπεθ Κέλερ Πέντακοφ, υποστηρίζει ότι άντλησε τις πληροφορίες για την «μυστική» ζωή της Ρόζμαρι Κένεντι, από την θεία της, που ήταν καλόγρια στο καθολικό ίδρυμα St. Coletta, στο Ουισκόνσιν, στο οποίο παρέμενε έγκλειστη για περισσότερα από πενήντα χρόνια η Ρόζμαρι, μέχρι τον θάνατό της, στις 7 Ιανουαρίου του 2005, σε ηλικία 86 ετών.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τα δύο βιβλία ο Τζόζεφ Κένεντι αποφάσισε να γίνει επέμβαση λοβοτομής στην ανάπηρη νοητικά κόρη του, όταν εκείνη ήταν 23 ετών, το 1941 ενώ, σύμφωνα πάντα με τα δύο βιβλία, τα αδέλφια της Ρόζμαρι, δεν γνώριζαν τίποτα για την επέμβαση και πίστευαν ότι η αδελφή τους είχε μετακομίσει και εργαζόταν ως δασκάλα σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η μητέρα της Ρόζμαρι, Ρόουζ Κένεντι, δηλώνει στην βιογραφία της, ότι επί 20 χρόνια δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη της κόρης της και μόνο το 1961, όταν ο σύζυγός της έπαθε εγκεφαλικό, έμαθε την αλήθεια και επισκέφθηκε την Ρόζμαρι στο ίδρυμα, όπου ζούσε.



Το ανατριχιαστικό είναι ότι τα βιβλία αναφέρουν πως ο «μακιαβελικός» Τζόζεφ Κένεντι, αποφάσισε να υποβληθεί η κόρη του σε λοβοτομή, επειδή, καθώς μεγάλωνε, θα μπορούσε να έχει «σεξουαλικές αναζητήσεις» και να καταστρέψει την καριέρα των πολιτικών αδελφών της, ενώ η μητέρα της Ρόουζ, είχε αναρωτηθεί «γιατί ο θεός πήρε τους τρεις πολιτικούς γιους της, Τζόζεφ τζούνιορ, Τζον και Ρόμπερτ, που είχαν λαμπρό μυαλό και άφησε την ανάπηρη κόρη της να ζήσει»...





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης