Γυναίκα έπινε... 28 Red Bull την ημέρα και παρ' ολίγο τυφλωθεί!

Γυναίκα έπινε... 28 Red Bull την ημέρα και παρ' ολίγο τυφλωθεί!

Μια 26χρονη γυναίκα από την Αγγλία, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα στην όρασή της αφού κατανάλωνε επτά λίτρα Red Bull ημερησίως για πάνω από πέντε χρόνια

Γυναίκα έπινε... 28 Red Bull την ημέρα και παρ' ολίγο τυφλωθεί!
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η υπερβολή σε οτιδήποτε κάνει κακό. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το «οτιδήποτε» είναι το παγκοσμίως γνωστό ποτό Red Bull για το οποίο έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορες ενστάσεις σχετικά με την επίδραση που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάτι άλλωστε που αναγνωρίζει και η ίδια η εταιρία, με τις οδηγίες που αναγράφει στο κουτάκι του ποτού της.
 
Όμως η περίπτωση της Αγγλίδας Λένα Λούπαρι, μητέρα τριών παιδιών (ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες) ξεπερνά κάθε λογική. Η ημερήσια κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού στην οποία επιδιδόταν η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πραγματικά πρωτοφανής: ούτε λίγο ούτε πολύ έπινε 28 Red Bull κατά μέσο όρο την ημέρα.

Αρκεί εδώ να πούμε ότι εκτός των άλλων συστατικών, το εν λόγω αναψυκτικό-energy drink περιέχει σε κάθε κουτάκι του περί τα 80 mg καφεϊνης (όσο  τουλάχιστον δύο καφέδες), με αποτέλεσμα να ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή πίεση.

Η κατανάλωση των 28 κουτιών -που αντιστοιχεί σε επτά λίτρα ημερησίως-, οδήγησε τον εγκέφαλό της σε διόγκωση. Η κατανάλωση τουλάχιστον 3.000 θερμίδων την ημέρα μόνο από το ποτό (μαζί με το junk food που έτρωγε ως δείπνο κάθε μέρα) έφερε το σώμα της σε πλήρη κατάρρευση και οδήγησε στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο τον Ιούνιο.

Η ίδια δήλωσε ότι έπασχε από ημικρανίες και πονοκεφάλους επί πέντε χρόνια, αλλά τους αγνοούσε και αντί να σταματήσει την κατανάλωση του ποτού, απλά έπαιρνε παυσίπονα. Κάποια στιγμή φέτος άρχισε να χάνει την όρασή της και δεν μπορούσε πια να σηκώσει ούτε το κεφάλι της από το μαξιλάρι. Και έτσι κατέληξε στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Κλείσιμο

Εκεί οι γιατροί, μόλις έμαθαν έκπληκτοι τον εθισμό της ασθενούς στο συγκεκριμένο ποτό, διέγνωσαν μία ασθένεια που ονομάζεται «ιδιοπαθής ενδοκρανιακή υπέρταση». Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία αναγκάζει τον εγκέφαλο να διογκωθεί λόγω της πολύ ηψηλής πίεσης μέσα στο κρανίο. Τα συμπτώματα αυτής της αρρώστιας περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και μεταβολές στην όραση λόγω του ότι πρήζεται το οπτικό νεύρο.

Οι σύμβουλοι της ασφάλειάς της, τής έδωσαν ένα τελεσίγραφο, ώστε να κόψει αυτή την κακή συνήθεια γιατί διαφορετικά θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη βλάβη στον οργανισμό της. Πολύ δε μεγαλύτερη βλάβη στην τσέπη της καθώς αυτή η κακή συνήθεια της κόστιζε περί τα 8.000 ευρώ τον χρόνο για την αγορά του αναψυκτικού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης