Ο Σαουδάραβας βασιλιάς θέλει πολιτική επίλυση στην κρίση της Υεμένης

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς θέλει πολιτική επίλυση στην κρίση της Υεμένης

Με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας, ζητά σύγκλιση συνάντησης όλων των κομμάτων της χώρας - Ο βασιλιάς ετοιμάζει το έδαφος για να γίνει ο νέος ηγέτης της περιοχής

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς θέλει πολιτική επίλυση στην κρίση της Υεμένης
Ως νέος ηγέτης της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζεται ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, μετά την πρωτοβουλία να ορίσει συμμαχία των αραβικών κρατών κατά θέσεων σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.

Ενώ οι εναέριοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ο μονάρχης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης συνόδου με όλα τα πολιτικά κόμματα της Υεμένης, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον φέρεται να δήλωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του σουνιτικού βασιλείου SPA.

Μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να γίνει «κάτω από την ομπρέλα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο πλαίσιο της διατήρησης της νομιμότητας και της απόρριψης (των προσπαθειών) εναντίον της», όπως φέρεται να είπε ο Σαλμάν.

Ανάμεσα στους όρους οι οποίοι τίθενται για τις συνομιλίες είναι όσοι συμμετέχουν να επιστρέψουν τον οπλισμό που έχει κλαπεί από το στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και να μην απειλούν την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, κατά την ίδια πηγή.
Κλείσιμο

Αεροσκάφη ενός συνασπισμού αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζουν θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η προέλασή τους και να αποτραπεί η απόκτηση επιρροής από πλευράς του Ιράν σε μια περιοχή που θεωρεί την πίσω αυλή της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης