Φωτογραφίες: Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης

Φωτογραφίες: Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης

Αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο προσγείωσης - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς

Φωτογραφίες: Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης
Σε τραγωδία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η εκτροπή της πορείας αεροσκάφους στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών δικτύων, το αεροπλάνο της εταιρίας Delta που εκτελούσε την πτήση 1086 από την Ατλάντα, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης άρχισε να παρεκκλίνει με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην περίφραξη του αερολιμένα.

Κλείσιμο
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο έχουν σταματήσει προσωρινά.





«Ενώ περίμενα να ταξιδέψω, είδα ένα αεροπλάνο να προσγειώνεται ανεπιτυχώς», έγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Twitter, ενώ ένας δεύτερος έγραψε ότι το αεροσκάφος έδειχνε να παίρνει απότομες στροφές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως το αεροπλάνο εξετράπη της πορείας της στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες.



Οι 125 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο κτίριο του αεροδρομίου, ενώ οι τοπικές αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος. Στο μεταξύ, υπάρχει η αναφορά πως στο αεροσκάφος τύπου MD-80 έχει προκληθεί διαρροή καυσίμων.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε εξαιτίας του χιονιού και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Μετά το περιστατικό η αεροπορική εταιρία Delta Airlines εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε: «Η πτήση 1086 της Delta από την Ατλάντα προς το LaGuardia της Νέας Υόρκης εξήλθε του διαδρόμου 13 το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια προσγείωσης. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος από τις τσουλήθρες διαφυγής και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κτίριο του αεροδρομίου. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Η Delta θα συνεργαστεί με όλες τις αρχές και τους εμπλεκόμενους παράγοντες για να διερευνήσουν τι συνέβη».
Στο μεταξύ, στους επιβάτες που μεταφέρθηκαν στο κτίριο του LaGuardia διανεμήθηκαν δωρεάν αναψυκτικά και τρόφιμα.






Μιλώντας στο δίκτυο Fox ο επιβάτης Άαρον Σμίθ δήλωσε πως μετά την εκτροπή του αεροσκάφους δεν σημειώθηκε πανικός ανάμεσα στους επιβάτες, χαρακτηρίζοντας το κλίμα «περιέργως ήρεμο», ενώ όπως είπε οι περισσότεροι λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες με το κινητό τους, να τις ανεβάζουν στο Facebook και το Twitter.
Όσο για τον κυβερνήτη, ο Σμιθ είπε πως ήταν ταραγμένος γιατί «άθελά του έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας».

Ο Σμιθ περιέγραψε τη στιγμή του ατυχήματος λέγοντας: «Ακούστηκε ένας ήχος σαν από μέταλλο που λυγίζει, όπως σε αυτοκινητιστικό ατύχημα», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το αεροσκάφος δεν είχε έτοιμο το σύστημα προσγείωσης.
«Πίστευα με βεβαιότητα ότι θα καταλήγαμε στο νερό, ευτυχώς αυτό δε συνέβη», πρόσθεσε ο επιβάτης.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο BBC αναφέρει πως υπήρξαν τραυματισμοί που δεν κρίνονται σοβαροί.
Όσο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ένας μετεωρολόγος και ένας πιλότος δήλωσαν στο FOX5 πως η ορατότητα ήταν κακή και εκτιμούν πως ο πιλότος του αεροσκάφους πιθανώς να έβλεπε τον μισό διάδρομο προσγείωσης.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης