Μαρόκο: Συνελήφθη Αλγερινός ύποπτος για τη δολοφονία του Γάλλου ομήρου των τζιχαντιστών

Μαρόκο: Συνελήφθη Αλγερινός ύποπτος για τη δολοφονία του Γάλλου ομήρου των τζιχαντιστών

Η οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου θεωρείται υπεύθυνη για την απαγωγή και τη δολοφονία του - Καταζητούνται άλλοι δέκα τζιχαντιστές από τις Αρχές 

Μαρόκο: Συνελήφθη Αλγερινός ύποπτος για τη δολοφονία του Γάλλου ομήρου των τζιχαντιστών
Έναν Αλγερινό συνέλαβαν οι Αρχές του Μαρόκου, ενώ όπως ανακοίνωσαν πρόκειται για μέλος οργάνωσης που θεωρείται πως ευθύνεται για την απαγωγή και εκτέλεση Γάλλου τουρίστα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ερβέ Γκουρντέλ, ο οποίος είχε απαχθεί ανατολικά του Αλγερίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ έκανε πεζοπορία. 

Η οργάνωση, η οποία έχει αποσχιστεί από την αλ Κάιντα και αποκαλείται Στρατιώτες του Χαλιφάτου, θεωρείται υπεύθυνη για την απαγωγή και τη δολοφονία του. Μάλιστα οι εξτρεμιστές είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με τον αποκεφαλισμό του, στο οποίο ανέφεραν ότι τον σκότωσαν για να τιμωρήσουν τη Γαλλία για τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο ύποπτος συνελήφθη στο Μπένι Ντραρ, κοντά στην πόλη Ούζντα του Μαρόκου, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αλγερία. «Μετέφερε επικίνδυνες ουσίες, συσκευές τηλεπικοινωνιών και οπλισμό», ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί πως το Μαρόκο και η Αλγερία έχουν χερσαία σύνορα μήκους περίπου 1.500 χλμ., τα οποία εκτείνονται από τις ακτές τους στη Μεσόγειο ως την έρημο της Σαχάρας. Τα σύνορα αυτά είναι κλειστά από τη δεκαετία του 1990, καθώς οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί σε διάφορες διενέξεις.

Μολαταύτα τα σύνορα είναι οικεία στους λαθρέμπορους και σε μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.
Κλείσιμο

Τον περασμένο μήνα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αλγερίας είχαν σκοτώσει τον Αμπντελμαλέκ Γκούρι, τον ηγέτη των Στρατιωτών του Χαλιφάτου, αλλά πάνω από 10 τζιχαντιστές συνεχίζουν να καταζητούνται από τις αλγερινές αρχές. Οι αλγερινές δυνάμεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακάλυψαν εξάλλου τη σορό του Γκουρντέλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης