Άλαν Γκρος: Αβάνα και Ουάσιγκτον να ξεπεράσουν «τις αμοιβαίως εχθρικές» πολιτικές

Άλαν Γκρος: Αβάνα και Ουάσιγκτον να ξεπεράσουν «τις αμοιβαίως εχθρικές» πολιτικές

Μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την αποφυλάκισή του, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για όλα όσα έκανε προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή του

Άλαν Γκρος: Αβάνα και Ουάσιγκτον να ξεπεράσουν «τις αμοιβαίως εχθρικές» πολιτικές
O Αμερικανός Άλαν Γκρος, τον οποίο απελευθέρωσε σήμερα η Κούβα, δήλωσε ότι η Αβάνα και η Ουάσιγκτον πρέπει να ξεπεράσουν «τις αμοιβαίως εχθρικές» πολιτικές που εφάρμοσαν η μια έναντι της άλλης στο παρελθόν.

Ο Γκρος, που μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την αποφυλάκισή του, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για όλα όσα έκανε προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή του και επισήμανε ότι δεν κατηγορεί το λαό της Κούβας για το μαρτύριο που βίωσε.

«Δύο λάθη δεν κάνουν ποτέ ένα σωστό. Ελπίζω πραγματικά ότι όλοι εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πέρα από τις αμοιβαίως εχθρικές πολιτικές και χάρηκα πολύ όταν άκουσα τι είπε ο πρόεδρος σήμερα» τόνισε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξάλλου τηλεφώνησε στον Άλαν Γκρος κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα ενώ ο πρώην κρατούμενος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους για την απελευθέρωσή του, όπως γνωστοποίησε μία εκπρόσωπος τύπου της οικογένειάς του.

Ο 65χρονος Γκρος, που παρέμεινε κρατούμενος στην Κούβα για 5 χρόνια, έμαθε χθες το πρωί για την επικείμενη απελευθέρωσή του σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τζιλ Ζούκμαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης