Ουκρανία: Στο τηλέφωνο Ομπάμα - Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ουκρανία: Στο τηλέφωνο Ομπάμα - Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η συμπεριφορά της Ρωσίας «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες» συμφώνησαν οι δύο ηγέτες - Εργαζόμαστε για διπλωματική λύση, τόνισε το Βερολίνο

Ουκρανία: Στο τηλέφωνο Ομπάμα - Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες».

Η Άνγκελα Μέρκελ "επιβεβαίωσε" επίσης προς τον πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στη ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας. Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια "διπλωματική λύση" στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης