Αίγυπτος: Εντοπίστηκαν τέσσερις αποκεφαλισμένες σοροί

Αίγυπτος: Εντοπίστηκαν τέσσερις αποκεφαλισμένες σοροί

Στη χερσόνησο του Σινά - Τα θύματα απήχθησαν από ενόπλους σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Αίγυπτος: Εντοπίστηκαν τέσσερις αποκεφαλισμένες σοροί
 

Τα αποκεφαλισμένα πτώματα τεσσάρων ανδρών εντοπίστηκαν στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα, οι αρμόδιοι «βλέπουν» τζιχαντιστές, οι οποίοι φέρονται να εκτέλεσαν τα θύματά τους θεωρώντας πως υποστηρίζουν τον αιγυπτιακό στρατό.

Οι τέσσερις πολίτες απήχθησαν από ενόπλους ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ευρεία επιχείρηση στο βόρειο Σινά εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων που έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, τον Ιούλιο του 2013.

Πρόσφατα, οργάνωση είχε διανείμει φυλλάδια στην περιοχή απειλώντας ότι θα εκτελέσει οποιονδήποτε συνεργάζεται με τον στρατό.

Ο βορράς της χερσονήσου του Σινά είναι το προπύργιο των τζιχαντιστικών οργανώσεων που εμπνέονται από την Αλ Κάιντα και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του στρατού. Τουλάχιστον 1.400 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο μέσα σε λίγους μήνες ενώ 15.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν και εκατοντάδες άλλοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης