Σε δύο ημέρες στα σύνορα με την Ουκρανία η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια

Σε δύο ημέρες στα σύνορα με την Ουκρανία η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια

Τα οχήματα θα περάσουν από συνοριακό φυλάκιο κοντά στο Χάρκοβο - Τα 262 φορτηγά θα περάσουν στον έλεγχο του Ερυθρού Σταυρού διαβεβαιώνει η Ρωσία

Σε δύο ημέρες στα σύνορα με την Ουκρανία η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια
Σε δύο ημέρες αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα με την Ουκρανία τα 262 φορτηγά που μεταφέρουν τους περίπου 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία.

Η οχηματοπομπή αναμένεται να περάσει από το φυλάκιο Τσεμπέκινο-Πλέτνεβκα, στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επανέλαβε την Τρίτη ότι τα φορτηγά μόλις περάσουν τα σύνορα θα βρεθούν υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού όπως συμφωνήθηκε με το Κίεβο. 

«Αφού περάσει τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, η οχηματοπομπή θα τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στέλεχος της ουκρανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η βοήθεια θα εκφορτωθεί από τα ρωσικά φορτηγά και θα μεταφερθεί από τα στελέχη της Ερυθρού Σταυρύ με άλλα οχήματα, όρο για τον οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης